'Uitgeverijen werken aan Spotify voor boeken'

Door: Elmar Rekers | 12 augustus 2013 09:35

Nieuws

Uitgeverij WPG werkt samen met Lannoo aan een nieuw verdienmodel voor e-boeken. Dat schrijft het Belgische De Tijd. Het zou hier om een Spotify-achtig ‘all you can read’-abonnement gaan.

Bij Spotify betalen gebruikers maandelijks een bedrag om ongelimiteerd naar streaming muziek te kunnen luisteren. Netflix brengt later dit jaar een soortgelijke dienst naar Nederland voor films en tv-series. Ook de boekenwurmen onder ons lijken binnenkort dus zoveel te kunnen gaan lezen als ze maar willen.

Joint venture

De vermoedens van De Tijd lijken bevestigd te worden door de joint venture die WPG en Lannoo willen oprichten. Als de uitgeverijen al hun titels digitaal beschikbaar stellen, zal hiermee direct een goot aanbod beschikbaar zijn. De bedrijven zijn onder meer verantwoordelijk voor Bruna, De Bezige Bij, De Arbeidspers, Meulenhof en Unieboek.

Hoewel De Tijd nog niet veel concrete details weet te geven, zou wel zeker zijn dat de dienst nog dit jaar beschikbaar komt in zowel België als Nederland. Hierbij zouden abonnees voor een vast bedrag per maand een bepaald aantal boeken kunnen lezen, of zelf ongelimiteerd in de letteren kunnen duiken op hun e-reader of iPad.

0 Reactie(s) op: 'Uitgeverijen werken aan Spotify voor boeken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.