[UPDATE] Asus onthult smartphone-tabletcombi Padfone 2

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 16 oktober 2012 10:50

Apps & Software

Asus heeft de Padfone 2 officieel aangekondigd. Net als de eerste Padfone betreft het hier een smartphone die achterin een meegeleverd tablet-dock geklikt kan worden. De Padfone 2 zal later dit jaar verschijnen.

De smartphone krijgt een 4,7 inch-display (1280 x 720 pixels) en draait op een 1,5 GHz quadcore-processor. Verder is er 2 GB aan RAM aanwezig en een 13 megapixel camera. Hoewel veel nieuwe smartphones momenteel geleverd worden met Android 4.1 (Jelly Bean), zal de Padfone 2 nog op voorganger Ice Cream Sandwich draaien.

Het 4,7 inch-beeldscherm op de smartphone is van het type Super IPS+, en maakt gebruik van Sharps nieuwe IGZO-techniek. Hierdoor zou elektriciteit sneller geleiden, dat volgens Asus voor een energiezuinige telefoon en een heldere weergave moet zorgen.

Padfone-tablet

De Padfone 2 wordt geleverd met een tablet, die dienst doet als docking station voor de smartphone. Door het toestel achterin de tablet te klikken, kan deze worden aangestuurd via het tabletscherm. Dit scherm is 10,1 inch groot en heeft, net als de eerste Padfone, een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Wat wel veranderd is aan de tablet, is de capaciteit van de batterij. Deze is namelijk verkleind van 6600 naar 5000 mAh. Dit volgens Asus om het gewicht van het apparaat terug te schroeven. De smartphone heeft daarnaast een accu van 2140 mAh.

De Padfone 2 zal volgende week in de eerste Aziatische landen beschikbaar komen. Een bredere lancering volgt later dit jaar. Verwacht wordt dat Asus vandaag nog meer duidelijkheid zal geven over de beschikbaarheid van de Padfone 2 in Europa.

Update: Asus maakt bekend dat de Padfone 2 nog voor het einde van 2012 naar een groot aantal Europese en Aziatische landen zal komen. Nederland wordt hierbij echter nog niet genoemd. Wel zijn er Europese adviesprijzen bekend. Zo zal het 32 GB-model voor 799 euro van de hand gaan, en moet voor de Padfone met 64 GB-opslag 899 euro worden neergeteld.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] Asus onthult smartphone-tabletcombi Padfone 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.