[UPDATE] Microsoft onthult muis en toetsenbord voor Windows 8

Door: Elmar Rekers | 30 juli 2012 13:15

Nieuws

Microsoft heeft maandag een muis en toetsenbord aangekondigd voor apparaten die op Windows 8 draaien. De Wedge Mobile Keyboard en de vernieuwde Wedge Touch Mouse werken via bluetooth en verschijnen eind oktober.

De Wedge Mobile Keyboard gaat in de Verenigde Staten 80 dollar kosten en zal over een aantal speciale Windows 8-opties beschikken. Zo zijn er onder meer knoppen op te vinden die toegewijd zijn aan Windows 8-functies als delen, zoeken en het openen van instellingen.

Het toetsenbord wordt geleverd met een speciale cover. Deze bescherming zorgt er niet alleen voor dat het toetsenbord automatisch wordt aan- en uitgeschakeld, ook doet deze dienst als standaard voor een tabletscherm. De cover is namelijk om te vouwen, waarna de Windows 8-tablet er tegenaan kan worden geplaatst.

Navigeren door Windows 8

De kleine Wedge Touch Mouse is uitgerust met een aanraakgevoelige strip, welke horizontale en verticale scrolbewegingen herkent. Dit zou het navigeren door Windows 8 volgens Microsoft eenvoudiger moeten maken. Op één AA-batterij zou de muis het 18 maanden kunnen uithouden. De bluetooth muis gaat 70 dollar kosten.

Zowel de Wedge Mobile Keyboard als de Wedge Touch Mouse verschijnt op 26 oktober in de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat de accessoires ook in Nederland gelijktijdig met Windows 8 beschikbaar komen. Prijskaartjes zijn er voor Nederland nog niet bekend gemaakt.

[UPDATE]

Microsoft maakt dinsdag middels een persbericht bekend dat de Wedge Mobile Keyboard en de Wedge Touch Mouse respectievelijk 79,99 en 69,99 euro gaan kosten in Nederland. De accessoires zullen ergens in september verschijnen.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] Microsoft onthult muis en toetsenbord voor Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.