[UPDATE] 'Microsoft verhoogt limiet Xbox 360 Achievements'

© PXimport

[UPDATE] 'Microsoft verhoogt limiet Xbox 360 Achievements'

Geplaatst: 12 maart 2012 - 11:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Elmar Rekers

Microsoft gaat mogelijk het aantal Achievements en de bijbehorende Gamerscore in downloadbare Xbox 360-games flink verhogen. Volgens website Xbox360Achievements.org gaat de regeling op 1 juni in.

Momenteel mogen ontwikkelaars in Xbox Live Arcade-games maximaal 20 Achievements weggeven met een totale Gamerscore van 200. Volgens een anonieme bron van Xbox360Achievements.org zal dit binnenkort echter verdubbeld worden naar 400 punten, over 30 Achievements.

DLC

Ook zouden er meer punten verdiend kunnen worden door het spelen van downloadbare content voor games. De DLC voor Arcade-spellen mag nu nog drie kwartalen na de release beschikbaar worden gesteld, waarin 50 punten verdiend kunnen worden met 5 Achievements. Dat brengt het totaal voor Xbox Live Arcade-games dus op 35 Achievements met een totale waarde van 350 punten.

Voert Microsoft de nieuwe regelementen vanaf 1 juni daadwerkelijk in dan zou er gedurende vier kwartalen nieuwe DLC uitgegeven mogen worden, waarin 8 Achievements behaald kunnen worden met een Gamerscore van 100. Hierdoor kunnen gamers in een Xbox Live Arcade-game dus maximaal 800 punten verdienen met 62 Achievements.

Meer downloads

Microsoft zou gamers beter willen belonen voor het spelen van downloadbare games omdat deze digitale producten steeds populairder en vooral groter worden. Daarnaast kiezen steeds meer ontwikkelaars er ook voor om na een game-lancering hun product gedurende een lange periode te ondersteunen met nieuwe downloadbare content. Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

[UPDATE]

Major Nelson van Xbox bevestigt dinsdag de verhoging van het aantal Achievements in Xbox Live Arcade-games. "Vanaf april hebben games de optie om de Gamerscore te verhogen van 200 naar 400, verdeeld over 30 Achievements. Vanaf juni zal dit verplicht zijn voor alle nieuwe games", aldus Major Nelson op zijn website.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten