[UPDATE] Microsoft verlaagt Windows 8 Pro fors in prijs

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 05 maart 2013 19:04

Apps & Software

Microsoft heeft de prijs van Windows 8 Pro flink verlaagd in het Verenigd Koninkrijk. Het kakelverse OS is voor slechts 45 pond (52 euro) verkrijgbaar in plaats van 190 pond (220 euro). Of er ook een prijsverlaging voor Nederland in aantocht is, is nog onduidelijk.

De prijsverlaging is in stilte doorgevoerd en werd dinsdag ontdekt door zustersite PC Advisor. De prijsverlaging zorgt voor de vreemde situatie dat een overstap naar Windows 8 Pro (45 pond) voor gebruikers goedkoper is dan een kale versie van Windows 8 (99 pond).

Opvallend is verder dat Windows 8 Pro ook goedkoper is geworden dan een upgrade naar diezelfde versie van het besturingssysteem, wat net als de basis versie van Windows 8 99 pond kost. Op het moment van schrijven lijkt het Verenigd Koninkrijk de enige markt te zijn waar Microsoft de forse prijsverlaging heeft doorgevoerd.

Windows 8 lancering

Microsoft lanceerde Windows 8 in oktober 2012, waarbij het tot eind januari een actieprijs aanhield voor zowel upgrades als losse versie van het OS. Vanaf februari betaalt de consument in Nederland echter de volle mep voor de software. Een upgrade kost nu bijvoorbeeld 280 euro, waar die tot februari voor zo’n 30 euro kon worden binnengehaald.

Update (7 maart 2013 - 14:09)

Microsoft heeft tegenover PC Advisor bevestigd dat de prijsverlaging een vergissing was. Inmiddels is in de Britse webshop weer de originele prijs van 190 pond te zien.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] Microsoft verlaagt Windows 8 Pro fors in prijs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.