[UPDATE] Nokia: 'Providers weren Lumia door Skype'

Door: Elmar Rekers | 07 mei 2012 10:27

Apps & Software

Telecomproviders zijn volgens Nokia-baas Stephen Elop huiverig om Lumia-toestellen in het assortiment op te nemen. Dit omdat de onlangs gelanceerde Skype-applicatie gratis bellen mogelijk maakt.

Nokia's Lumia-smartphones draaien op het Windows Phone-besturingssysteem van Microsoft. Omdat de Windows-maker eigenaar is van Skype, zouden veel providers bang zijn dat deze gratis bel-applicatie flink in hun inkomsten zal snijden.

Skype omarmen

Stephen Elop zegt tijdens een gesprek met aandeelhouders dat hij zich bewust is van het probleem en dat Nokia momenteel providers probeert over te halen om Skype en Windows Phone toch te omarmen. "Maar als een aanbieder ons niet wil, dan wil het ons niet", relativeert Elop.

"We zullen proberen hen over te halen met andere argumenten. We hebben ze namelijk veel meer te bieden. Het is een goed moment om de discussie rond Skype aan te gaan." Volgens verschillende bronnen gaf Elop tijdens de presentatie toe dat de Lumia-toestellen enkel in Finland en de Verenigde Staten goed verkopen. Door deals te sluiten rond marketing en prijsverlagingen zou Nokia providers alsnog willen overtuigen om hun toestellen te gaan verkopen.

[UPDATE]

Website My Nokia Blog meldt dat de uitspraken van Stephen Elop niet geheel juist zouden zijn overgenomen door onder meer Business Insider en Live HS. De CEO zou in het gesprek met aandeelhouders dan wel gezegd hebben dat providers moeite hebben met Skype, maar ook dat Nokia samen met deze providers naar nieuwe strategieën kijkt.

"Skype is beschikbaar op alle Android-apparaten, alle iPhones en iPads. Maar in plaats van te klagen over Skype op Android of Skype op iPhone, kunnen Microsoft en Nokia een ander gesprek voeren met de providers", aldus de juiste quote volgens My Nokia Blog. Elop zou verder uiteen hebben gezet hoe providers speciale VoIP-pakketten zouden kunnen aanbieden, waardoor ze alsnog verdienen aan Skype. "Skype komt er toch wel aan, hoe je het ook bekijkt."

Het Nokia-blog claimt dat er een video van het betreffende gesprek beschikbaar is. Verwacht wordt dat deze binnenkort online verschijnt waardoor duidelijk zal worden welke bron het bij het rechte eind heeft.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] Nokia: 'Providers weren Lumia door Skype'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.