'Volgende week aankondiging eerste Windows 8 Tablet'

Door: sebastiaan-bareman | 09 september 2011 15:45

Apps & Software

Samsung en Microsoft presenteren volgende week op de Microsoft Build-conferentie de eerste tablet met Windows 8.

Het gerucht is afkomstig van de Korea Economic Daily, die zich baseren op een bron uit de tabletindustrie. Het is nog niet duidelijk om wat voor tablet het gaat. Samsung weigerde commentaar te geven op vragen van AFP.

Tegels-interface

Windows 8 is het eerste besturingssysteem van Microsoft dat zowel op tablets als pc's draait. Het is een samensmelting van Windows 7 en Windows Phone 7. De grafische interface is gebaseerd op de tegels van Windows Phone 7 en het krijgt zijn eigen app store. De tegels geven toegang tot applicaties en live informatie van online diensten.

Windows 8 blijft naast de tegels-interface ook beschikken over het bekende bureaublad en alle software van Windows 7 blijft toegankelijk in het nieuwe besturingssysteem.

Snellere boot

Volgens Microsoft starten desktops/laptops met Windows 8 veel sneller op dan vorige Windowsversies. Door bij het afsluiten van de pc de kernelversie te bewaren, zoals in hibernate, start het besturingssysteem 30%-70% sneller op.

Aanwezigen op de developers-conferentie kregen vorig jaar een Windows Phone 7-apparaat. Er wordt verwacht dat dit jaar het prototype van de Windows 8-tablet cadeau wordt gegeven, zodat de developers er uitgebreid mee kunnen testen.

Zie hier Windows 8 in actie:

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Volgende week aankondiging eerste Windows 8 Tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.