'Weinig Xbox 360 exclusives door focus op kwaliteit'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 23 januari 2012 08:01

Apps & Software

Nadat 2011 al een mager jaar was voor exclusieve games op de Xbox 360, lijkt 2012 vooralsnog niet veel verbetering te brengen. Volgens Phil Spencer van Microsoft komt dit doordat het bedrijf zich momenteel focust op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

"We richten ons nu op het brengen van kwaliteit die impact heeft, in plaats van een zo groot mogelijk aantal releases in een jaar", vertelt Spencer. "Het ontwikkelen van nieuwe IP is gewoon erg lastig, dat hebben zowel first- als third-party ontwikkelaars de laatste jaren wel aangetoond."

Naast zijn werk voor de Gears of War-franchise zegt Spencer ook betrokken te zijn geweest bij minder succesvolle exclusieve Xbox-games. "Dingen als Alan Wake, Too Human en Crackdown hebben gewoon niet dezelfde mate van succes gekend, maar daar is wel met net zoveel toewijding aan gewerkt."

Core-gamers

Dat de lijst exclusives voor 2012 vrij kort is hoeft volgens Spencer dan ook geen slecht nieuws te betekenen voor gamers. "Voor ons is het gewoon erg belangrijk dat core-gamers de 360 zien als de beste plek om hun games te spelen", aldus de vice president van Xbox.

Dit jaar kunnen gamers met een Xbox 360 onder meer aan de slag met Halo 4 en Alan Wake's American Nightmare. Daarnaast zullen er uiteraard ook enkele Kinect-games beschikbaar komen als Fable: The Journey en Ryse van Crytek.

0 Reactie(s) op: 'Weinig Xbox 360 exclusives door focus op kwaliteit'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.