'Wii U minder krachtig dan Xbox 360 en PlayStation 3'

Door: Elmar Rekers | 04 april 2012 11:19

Apps & Software

De Nintendo Wii U is minder krachtig dan de Xbox 360 en de PlayStation 3. Dat verklaren althans verschillende ontwikkelaars desgevraagd tegenover website GamesIndustry.

Nintendo stapt later dit jaar met de Wii U eindelijk het HD-tijdperk binnen, maar de grafische kracht van deze nieuwe spelconsole is volgens enkele game-ontwikkelaars minder krachtig dan Nintendo doet geloven. "Nee, hij haalt het niveau van de PS3 en de 360 niet", zegt een van de anonieme game-makers. "Grafisch is de console gewoon niet zo krachtig."

Modern ontwerp

Een andere ontwikkelaar onderstreept deze uitspraken: "Het klopt. Het apparaat produceert niet dezelfde graphics. Het aantal shaders is minder en de mogelijkheden zijn gewoon beperkt. Natuurlijk zijn er ook dingen beter, maar dat is vooral te danken aan het moderne ontwerp. Over het algemeen kan de Wii U de rest niet bijbenen."

Hoewel Nintendo groots inzet op de mogelijkheden van de bijgeleverde tabletcontroller, weet ook deze nieuwe besturing nog niet veel indruk te maken op de bronnen van GamesIndustry. "Het probleem is dat er maar één wordt bijgeleverd en er ook maar één tegelijkertijd gebruikt kan worden."

WiiMotes

"Daarbij is de tablet ook niet onafhankelijk. De console moet namelijk aanstaan (om games op de tablet te spelen) en de speler moet in de buurt van de console blijven", aldus een van de ontwikkelaars die meent al met de Wii U te hebben kunnen werken. "De andere controllers voor de Wii U zijn gewoon WiiMotes. Ze kunnen de behuizing misschien wat veranderen, maar het blijven dezelfde controllers."

Beide ontwikkelaars zijn van mening dat Sony dezelfde game-mogelijkheden als de Wii U biedt met de PlayStation 3 en de nieuwe PS Vita. "Er zijn zelfs meer dingen met deze combinatie mogelijk", aldus een van de developers. Verwacht wordt dat Nintendo tijdens de E3-beurs in juni groot zal uitpakken rond de Wii U. De opvolger van de Wii moet eind 2012 namelijk al verschijnen.

0 Reactie(s) op: 'Wii U minder krachtig dan Xbox 360 en PlayStation 3'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.