‘Windows 8.1: Wel startknop, geen startmenu’

Door: Elmar Rekers | 22 april 2013 16:46

Apps & Software

Microsoft zal met Windows 8.1 (codenaam Blue) de bekende startknop terugbrengen naar het besturingssysteem. Dat melden anonieme bronnen van The Verge. Echter zal deze knop niet het vertrouwde startmenu oproepen.

Vorige week sprak The Verge eveneens over de terugkeer van de startknop, en nieuwe bronnen lijken dit maandag tegenover de website te bevestigen. Mocht de knop werkelijk terugkeren dan buigt Microsoft dus voor de massale kritiek van consumenten op Windows 8.

Hoewel de knop op de vertrouwde plek zal komen, is het nog maar de vraag of gebruikers hier ook daadwerkelijk genoegen mee nemen. Volgens de anonieme bronnen zal de knop namelijk niet het bekende startmenu oproepen, maar zal de gebruiker naar het startscherm met de tegels worden gestuurd. Hiermee krijgt de knop dus dezelfde functie als de fysieke Windows-knop op het toetsenbord.

Windows Blue

Geruchten over Windows Blue, de codenaam voor Windows 8.1, gaan al maanden rond. Zo lijkt het er ook sterk op dat Microsoft het mogelijk gaat maken om de nieuwe Metro-interface volledig te omzeilen, en bijvoorbeeld rechtstreeks op te starten naar het bureaublad. Verwacht wordt dat Windows 8.1 na de zomer beschikbaar zal komen.

0 Reactie(s) op: ‘Windows 8.1: Wel startknop, geen startmenu’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.