'Windows 8 in oktober naar tablet en pc'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 20 maart 2012 11:30

Apps & Software

Microsoft lanceert Windows 8 in oktober. Dat melden anonieme bronnen tegenover Bloomberg. Hardwarepartners van de softwaregigant zouden in diezelfde maand met de eerste Windows 8 tablets en pc's op de proppen komen.

Microsoft zal volgens de bronnen in april een groots pers-evenement organiseren. Hier zouden de exacte releaseplannen voor het nieuwe besturingssysteem uiteen worden gezet. Microsoft heeft zelf eerder al aangegeven dat Windows 8 in 2012 moest gaan verschijnen, maar heeft tot op heden nog geen specifiek releaseschema onthuld.

iPad

"Als ze verzuimen om in september of oktober te verschijnen zullen ze niet in staat zijn iets fundamenteels te verschepen in 2012", verklaart analist Michael Gartenberg van Gartner Inc. over de druk waaronder Microsoft werkt. "Het laatste dat Microsoft wil, is een situatie creëren waarbij ze tijdens de feestdagen geen aantrekkelijke tablets in de winkels hebben liggen tegenover de sterke iPad."

Microsoft lanceerde eind februari de Consumer Preview van Windows 8 tijdens het Mobile World Congress. Volgens Gartenberg zal de feedback op deze bètaversie in de zomer door Microsoft worden verwerkt om de definitieve versie van Windows 8 te realiseren.

Windows 8-tablets

Windows 8 ondersteunt naast x86-hardware ook ARM-chips. Bloomberg meldt dat er in oktober direct verschillende x86 en Intel-apparaten beschikbaar komen. Drie van de vier ARM-apparaten zouden volgens de bronnen tablets zijn. Geruchten gaan dat onder meer Nokia, Acer en Lenovo momenteel aan een Windows 8-tablet werken.

0 Reactie(s) op: 'Windows 8 in oktober naar tablet en pc'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.