'Windows 8-tablets van Acer en Lenovo in aantocht'

© PXimport

'Windows 8-tablets van Acer en Lenovo in aantocht'

Geplaatst: 3 januari 2012 - 09:53

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Elmar Rekers

Acer en Lenovo zullen in het derde kwartaal van 2012 met Windows 8-tablets op de proppen komen. Dat meldt althans website DigiTimes dinsdag op basis van verschillende bronnen bij fabrikanten.

Microsoft zal zijn nieuwe Windows 8-besturingssysteem, dat naast desktops ook geoptimaliseerd is voor tablets, later dit jaar lanceren. Met dit nieuwe OS hoopt Microsoft het in 2012 te kunnen opnemen tegen de iPad 3 van Apple en Google's nieuwe Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Volgens de bronnen van DigiTimes is er op de zakelijke markt veel behoefte aan Windows-tablets, waardoor de producten van Acer en Lenovo wel eens zeer succesvol zouden kunnen worden. Daarbij lijkt het OS dezelfde kern te krijgen als Windows Phone 8, waardoor het voor app-ontwikkelaars eenvoudig moet worden om hun software op zowel tablets als smartphones aan te bieden.

Nokia

Vorig jaar doken er diverse geruchten op dat Finse telefoonbouwer Nokia eveneens plannen had om een Windows 8-tablet te lanceren in 2012. Echter liet CEO Stephen Elop eind december weten dat het bedrijf nog geen exacte plannen heeft om de groeiende tabletmarkt te betreden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten