'Windows Phone laat BlackBerry nog dit jaar achter zich'

Door: Elmar Rekers | 01 oktober 2012 17:06

Nieuws

Windows Phone zal BlackBerry nog dit jaar van de derde plaats stoten op de Europese smartphonemarkt. Dat voorspelt Kantar Worldpanel na het analyseren van de Europese verkoopcijfers.

Volgens de analisten zijn het vooral goedkope smartphones als de Lumia 610 die Windows Phone doet stijgen. Zo groeide het mobiele OS van Microsoft in Italië met 6,6 procent, naar een marktaandeel van 10,4 procent. Dit in vergelijking met een jaar eerder, toen het OS slechts 3,8 procent in handen had.

Frankrijk

Ook in Frankrijk groeide het systeem gestaag, met 3,5 procent. In het Verenigd Koninkrijk was de groei 2,3 procent, waar Microsoft nu een marktaandeel van 4,4 procent heeft. Cijfers over de Nederlandse markt worden in het rapport niet genoemd.

"Windows Phone boekt gestaag vooruitgang op de grote Europese markten, en vecht nu met BlackBerry om de derde plek" , vertelt Dominic Sunnebo van Kantar. "Het momentum dat Windows 8 zal creëren aan het eind van 2012, zorgt er vermoedelijk voor dat Microsoft dit doel nog voor het einde van het jaar zal realiseren."

BlackBerry

Waar Microsoft de verkoop vermoedelijk dus verder ziet stijgen dit jaar, maakte Research In Motion vorige week bekend dat de BlackBerry-verkoop het afgelopen kwartaal wederom is teruggelopen. Er werden wereldwijd 7,4 miljoen toestellen verkocht. Een jaar eerder gingen er nog 10,6 miljoen BlackBerry's over de toonbank. RIM hoopt begin 2013 terug te slaan, met de introductie van het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem en een nieuwe serie smartphones.

0 Reactie(s) op: 'Windows Phone laat BlackBerry nog dit jaar achter zich'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.