'Windows Phone wordt in 2015 groter dan iOS'

Door: sebastiaan-bareman | 23 januari 2012 10:15

Nieuws

Consumenten zullen over drie jaar meer smartphones met Windows Phone kopen dan met iOS. Dit jaar gaat Microsoft de opgelopen achterstand op de smartphonemarkt flink inhalen.

Over drie jaar heeft Windows Phone meer marktaandeel dan Apple en wordt het de nummer twee in de smartphonemarkt. Dat concludeert onderzoeksbureau iSuppli op basis van marktonderzoek.

Nummer twee

Microsoft zou met zijn besturingssysteem Windows Phone de komende jaren Apple voorbijstreven en achter Android eindigen. De onderzoekers verwachten dat Microsoft 16,7 procent marktaandeel behaalt, voornamelijk door het verlies van de BlackBerry-smartphones.

Het marktaandeel van Apple zal de komende jaren naar verwachting afnemen van 18 naar 16,6 procent. Google´s Android behoudt in 2015 de koppositie met een marktaandeel van 58 procent. iSuppli sluit hiermee aan bij de voorspellingen van onderzoeksbureaus Gartner en IDC, die dezelfde toename van Windows Phone verwachten.

Inhaalslag

Dit jaar zal Microsoft een flinke inhaalslag maken met een marktaandeelstijging van 1,9 procent naar 9 procent. De onderzoekers voorspellen de groei op basis van de onlangs gelanceerde Nokia-smartphone Lumia 900. Nokia presenteerde deze smartphone met Windows Phone 7.5 begin januari op de CES-beurs in Las Vegas.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Windows Phone wordt in 2015 groter dan iOS'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.