'Word kan pdf-bestanden lezen en bewerken in Office 2013'

Door: Elmar Rekers | 02 juli 2012 11:03

Apps & Software

In Office 2013 zal het mogelijk zijn om pdf-bestanden te openen en te bewerken. Dat claimt website Liveside van verschillende bronnen te hebben vernomen. Helemaal vlekkeloos zou de conversie nog niet werken.

"Met Word 2013 kunt u een pdf-bestand converteren naar een Word-document en de content hiervan bewerken", zegt de website. Hiermee gaat de nieuwe tekstverwerker aanzienlijk verder dan afgelopen edities, waarin enkel naar een pdf-formaat geëxporteerd kon worden.

Office 2013

"Het geconverteerde document kan mogelijk niet dezelfde ideale pagina-indeling hebben als het origineel", geeft Liveside als kanttekening. "De overzetting werkt dan ook het beste met bestanden die voornamelijk uit tekst bestaan." De bronnen melden tevens dat Microsoft een aparte pdf-viewer in Office 2013 wil bouwen om de leesbaarheid van de bestanden te vergroten.

Of de geruchten op waarheid zijn berust zal duidelijk worden wanneer Microsoft de bèta-versie van Office 2013 lanceert. Geruchten gaan dat het voorproefje op dit softwarepakket al in de loop van deze week gaat verschijnen.

0 Reactie(s) op: 'Word kan pdf-bestanden lezen en bewerken in Office 2013'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.