'Xbox 720 krijgt twee gpu's en Blu-ray drive'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 april 2012 11:00

Apps & Software

De opvolger van de Xbox 360 krijgt twee afzonderlijke gpu's van AMD, een multicore cpu en een Blu-ray drive. Dat meldt website VG247 op basis van gesprekken met verschillende bronnen.

Microsoft heeft volgens de website met verschillende softwarepartners gesproken over de nieuwe spelconsole. Eerdere geruchten wezen erop dat de Xbox 720 een aangepaste AMD Radeon HD 6670-videokaart zou krijgen, maar het lijkt er nu sterk op dat het apparaat over twee losse gpu's gaat beschikken. Deze zouden de rekenkracht van AMD's 7000-serie hebben.

De gpu's functioneren volgens de anonieme bronnen afzonderlijk van elkaar. "Het is alsof er twee pc's aan elkaar zijn geplakt", aldus een van de bronnen tegenover VG247. Naast de grafische chips is er waarschijnlijk een cpu ingebouwd met vier of zes kernen. Een van de kernen zou volledig gereserveerd zijn voor een nieuwe versie van de Kinect-besturing, terwijl een andere bedoeld is voor het besturingssysteem.

Always-on-internet

Microsoft zou van gamers een constante verbinding met internet vereisen om games te kunnen spelen. Dit om de piraterij op het apparaat tegen te gaan. Hoewel Microsoft daarnaast ook een grote nadruk zal leggen op digitale distributie, is de nieuwe Xbox wel voorzien van een Blu-ray drive. Dit om ook fysieke games af te kunnen spelen.

Microsoft zou tegenover verschillende partijen hebben bevestigd dat de Xbox 720, die intern de codenaam Durango draagt, rond de feestdagen van 2013 moet gaan verschijnen.

0 Reactie(s) op: 'Xbox 720 krijgt twee gpu's en Blu-ray drive'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.