'Xbox 720 neemt afscheid van fysieke disc'

Door: Elmar Rekers | 09 maart 2012 12:39

Apps & Software

De opvolger van de Xbox 360 zal geen gebruik maken van fysieke schijfjes. Dat meldt website MCV op basis van een anonieme bron die claimt "de meest strikte geheimhoudingsverklaring ooit" te hebben ondertekend.

In plaats van de vertrouwde dvd of Blu-ray schijfjes zouden de nieuwe Xbox-games digitaal verkrijgbaar zijn. Daarnaast zou er de mogelijkheid worden geboden om de spellen op een verwisselbare 'solid state-geheugenkaart' aan te schaffen.

Volgens de bron maakte Microsoft deze details bekend tijdens een geheime presentatie van de nieuwe Xbox in Londen. Deze bijeenkomst rond Durango, zoals Microsoft de Xbox 720 naar verluidt intern noemt, zou eind februari hebben plaatsgevonden.

Digitale distributie

Er gaan al enkele maanden hardnekkige geruchten rond over de nieuwe spelconsole van Microsoft. Mocht deze Xbox 720 daadwerkelijk afscheid nemen van de fysieke schijfjes dan lijkt er een nieuw tijdperk aan te breken binnen de gamesindustrie waarbij de nadruk zal liggen op digitale distributie.

Volgens de bron van MCV zal Microsoft de nieuwe spelconsole in 2013 lanceren. Geruchten gaan dat de Xbox tijdens de E3-beurs in juni officieel wordt aangekondigd. Microsoft zelf houdt echter vol dat er dit jaar geen nieuwe hardware uit de doeken gedaan zal worden. Op de nieuwe geruchten van MCV zegt het bedrijf overigens niet te willen reageren.

0 Reactie(s) op: 'Xbox 720 neemt afscheid van fysieke disc'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.