10 tips voor energie besparen met je computer

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 27 februari 2013 11:38

How To

In tijden waarin het economisch wat minder gaat is het belangrijk te besparen waar bespaard kan worden. Je computer is dan een goede plek om te beginnen, want wanneer je niet oplet, vreet het apparaat veel meer stroom dan nodig is.

Dat is niet prettig voor je bankrekening en daarbij is het uiteraard een onnodige belasting van het milieu. We zetten 10 tips op een rij waarmee je energie kunt besparen, zonder te veel comfort in te leveren. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een energiemeter. Om inzichtelijk te maken hoeveel energie je kan besparen op je computer, is het belangrijk dat je weet hoeveel energie dit apparaat in eerste instantie gebruikt. Steeds meer energiebedrijven komen met slimme energiemeters, maar deze zijn in veel gevallen niet specifiek genoeg. Een andere mogelijkheid die je terugvindt in onderstaande presentatie, is het softwarematig terugdringen van het energieverbruik: Windows heeft daar standaard een functie voor, genaamd Energiebeheer. Je vindt hem in het Configuratiescherm. Je kan daar zelf heel specifiek instellen hoe je wilt dat verschillende onderdelen omgaan met energie. Besparen kan ook sneller en eenvoudiger, namelijk door te kiezen voor de optie Energiebesparing. Bekijk hieronder in de presentatie alle tips en trucks voor het besparen van energie. We zijn benieuwd of je zelf nog tips hebt!

2 Reactie(s) op: 10 tips voor energie besparen met je computer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 september 2013 11:37 Anoniem
  Zolang je gewoon aan je computer werkt, is er denk ik, weinig aan de hand, maar de grootste verspilling van stroom ontstaat, bij het (langere tijd) onnodig aan laat staan van de computer. terwijl je niet eens op de computer bezig bent. Dat gebeurt met name veel op kantoren, en bedrijven, maar ja…… als je dergelijk gedrag van je werk ook mee naar huis neemt, tja………. echter thuis moet wel je zelf opdraaien voor een eventueel hogere jaarafrekening op je stroomverbruik, wanneer je onnodig, de computer printers en andere apparatuur aan laat staan, terwijl je er niet eens aan werkt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 oktober 2014 21:20 Anoniem
  Ik heb de helderheid van mijn beeldscherm lager dan normaal staan en de tijd dat slaapstand activeert verkort. Handige tips in ieder geval! Ben er ook nog een paar op http://123energievergelijker.nl tegengekomen, bizar hoeveel je kunt besparen door overal net wat extra aandacht aan te geven
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.