11 tips om alles uit je printer te halen

Door: ignace-de-groot | 11 november 2014 07:45

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 09: ePrint (HP)

Ook om printen op afstand (en dus via internet) mogelijk te maken zijn er verschillende oplossingen mogelijk. We stellen je hier twee methodes voor, één producentspecifieke en één meer generieke oplossing. Als voorbeeld voor de eerste nemen we de ePrint-technologie van HP, omdat die het verst is doorontwikkeld, maar kijk zeker ook wat je eigen producent op dit vlak aanbiedt.

Stel, je wilt kunnen afdrukken vanaf je smartphone. Dan installeer je de gratis ePrint-app van HP, beschikbaar zowel in de Apple App Store als in de Google Play Store. Bevind je je binnen het bereik van je thuisnetwerk, dan vindt de app automatisch de aangesloten HP-printers, ook als die bijvoorbeeld via een ethernet-kabel zijn verbonden. Beschik je over een printer met ePrint-ondersteuning, dan kan dat ook via het internet (met behulp van het e-mailadres van je printer en het datacenter van HP). Verder biedt de app nog de mogelijkheid aan om naar publieke locaties af te drukken waarmee HP een overeenkomst heeft afgesloten, zoals bepaalde hotels en Ricoh-centers. Die zijn echter vooralsnog beperkt in aantal.

Tip 09 HP ePrint voorziet ook in een (zeer beperkt) aantal publieke afdrukcentra (hier nabij Brussel).

Tip 10: Google Cloudprinter

Ook met Google Cloudprinter kun je je printers thuis verbinden met internet, om ze beschikbaar te maken voor printen op afstand. En hoewel je de Google Cloudprinter-technologie het makkelijkst instelt met een printer die deze technologie specifiek ondersteunt, kan het ook met willekeurige printers. Daar heb je dan wel je pc voor nodig.

In een notendop pak je dat als volgt aan. Start Google Chrome op en klik op Google Chrome aanpassen en beheren / Instellingen / Geavanceerde instellingen weergeven. Ga naar de rubriek Google Cloudprinter en klik op de knoppen Beheren / Printers toevoegen. Plaats een vinkje bij de printers die je langs deze weg bereikbaar wilt maken en bevestig met Printer(s) toevoegen. Met een snelle blik op deze webpagina controleer je dat de toevoeging is gelukt en daarna kun je aan de slag. Op een willekeurige desktop-pc start je dan Google Chrome op en meld je je aan met je Google-account. Wanneer je nu een webpagina afdrukt, kun je met de knop Wijzigen naar de rubriek Google Cloudprinter gaan en via Alles weergeven de gewenste printer selecteren.

Tip 10 Vanuit Google Chrome heb je je printer zo tot cloudprinter omgeturnd.

Tip 11: Cloudprinter mobiel

Ook vanaf je mobiele apparaat, zoals een smartphone of tablet, kun je vanuit Google Chrome naar je Google Cloudprinter afdrukken. Maar wat als je ook andere bestanden wilt printen, zoals documenten of e-mails? Een mooi overzicht met de belangrijkste mogelijkheden vind je hier. Op alle mobiele apparaten moet dat alvast kunnen via de app voor Gmail of Google Drive.

Vanaf je iOS-apparaat kan het met de veelzijdige app PrintCentral Pro (6,99 euro). Op een Android-toestel zijn er meer mogelijkheden, waaronder de gratis app Google Cloudprinter. Na de installatie hoef je de gewenste documenten of foto's maar met deze app te delen, waarna je de printer selecteert, de afdrukvoorkeuren aangeeft en tikt op Klik hier om af te drukken. Dat werkt natuurlijk alleen als je pc thuis is ingeschakeld en je met je Google-account bij Google Chrome bent aangemeld. Is dat niet het geval, dan blijven de documenten in de wachtrij tot je je pc alsnog aan zet. Op deze pagina kun je op elk moment een overzicht van alle afdruktaken krijgen.

Tip 11 Google Cloudprinter: ook de naam van een handige Android-app.

4 Reactie(s) op: 11 tips om alles uit je printer te halen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 november 2014 12:56 Anoniem
  na printer calibratie de onregelmatigheden aanpassen. Bijv. gezichtskleur neem ik aan. De grote vraag is nu HOE DOE JE DAT??
  Altijd lees je in veel artikelen, nu aanpassen maar nooit lees ik HOE dat dan wel moet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2014 16:54 Anoniem
  Ik heb een oude printer, die op één klein rubber rolletje nog prima werkt.
  Rolletje is niet meer te koop.
  In de USA praten ze over rubber Rejuvinator, een spray die het rubber reinigt.
  Ik kan maar niet vinden hoe ik daar aan kan komen in Nederland.

  Iemand idee?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 januari 2015 11:24 Anoniem
  Handige informatie, zo leer je nog is wat :-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2015 11:13 Anoniem
  Hello! Very interesting infornation! Thank you. You are right telling that inkjet printers are better for photos printing and laser ones are better for text printing. So when you are going to buy a new printer you should remember it. In my case the inkjet printer is the best decision, athough I need to replace cartriges very often ( I usually order them here http://hardware.nl/printkop) but I get really colourful and bright pictures! I have Canon printer.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.