13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

Door: dan-rosenbaum | 14 januari 2014 11:21

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

In de zeer nabije toekomst sjouwen we gadgets niet meer mee, maar dragen ze gewoon. Hier zijn dertien van die wearables die begin deze maand op CES-beurs in Las Vegas zijn gepresenteerd.

Elektronicabeurs CES had dit jaar allerlei groot nieuws op het gebied van kleine gadgets: apparaten die je draagt, de zogenoemde wearables. Dit omvat apparaten als cyberbrillen, digisokken en mini-moederborden ter grootte van een SD-kaartje. We kijken naar 13 interessante wearables die op CES werden gepresenteerd. (Er zit er geen één van Google, Apple of Samsung bij.)

1. Slimme bril M100 van Vuzix

Wil je zo'n slimme bril maar ben je niet cool genoeg om een uitnodiging van Google te ontvangen om Glass te proberen? Vuzix claimt de eerste te zijn met cyberbrillen die daadwerkelijk in de winkel liggen. Maar in tegenstelling tot Glass, is deze bril op bedrijfstoepassingen gericht, zoals voorraadbeheer.

De bril werkt op een processor van Texas Instruments en draait Android. De M100 is een opzetstuk voor bijvoorbeeld een veiligheidsbril of een hoofdband. De camera die erop zit kan foto's maken van 5 megapixel of 1080i-video's. Het scherm van 240 bij 400 pixels is vanaf zo'n dertig centimeter goed te lezen.

2. Slimme polsband Lifeband Touch van LG

LG kennen we van gigantische gebogen TV's. En vaatwassers. En telefoons. Van alles eigenlijk. En nu maakt het bedrijf fitnessapparaatjes als de Lifeband Touch. Het apparaat bewandelt oude paden - afstand, snelheid, kilocalorieën - maar heeft ook een paar interessante vernieuwingen.

Zo is er geen gesp: de polsband glijdt om je pols als een armband. Het scherm is OLED en kan je op de hoogte stellen van binnenkomende telefoongesprekken. Samen met LG's Earphone Heart Rate Monitor houdt de Lifeband je hartslag bij terwijl je naar muziek luistert. Hij synchroniseert met fitness-apps als Polar, RunKeeper, Wahoo Fitness en MyFitnessPal.

1 Reactie(s) op: 13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 januari 2014 14:22 Anoniem
  NIKS VOOR MIJ DIE ONZIN
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.