13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

Door: dan-rosenbaum | 14 januari 2014 11:21

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

3. Slimme bril Glyph van Avegant

Deze bril gebruikt Virtual Retinal Display (VRD) om beelden rechtstreeks op je netvlies te projecteren. Volgens de leverancier zorgt deze manier van beeldverwerking voor een rustiger beeld en minder druk op de ogen. Het eerste VRD-apparaat ziet eruit alsof het in een laboratorium thuishoort, wat past bij de reputatie van het bedrijf om snel prototypes te ontwikkelen.

Het nieuwe apparaat, de Glyph, werkt met HDMI-input en is een afgewerkt model. Het ziet eruit als een grote koptelefoon, waarvan de hoofdband naar beneden kan worden geschoven. Met dat deel krijg je vervolgens indrukwekkend beeld op je ogen geprojecteerd.

4. Ontwikkelaarsbordje Edison van Intel

Intel maakte een van de opvallendste aankondigingen op het terrein van de wearables met ontwikkelaars-pc'tje Edison. Hij heeft een 400 MHz Quark-processor die Linux draait. (CEO Brian Krzanich noemde de processor 'Pentium-class', wat vooral de oudgedienden een warm gevoel geeft.) De geheugenruimte is niet gespecificeerd en het met WiFi en Bluetooth uitgeruste apparaat past op een SD-kaart.

Het bedrijf steekt ook bijna één miljoen euro in marketingcampagne "make it wearable" waarbij projecten die met Edison werken worden gefinancierd Ter illustratie liet Krzanich een hansopje zien die gegevens als temperatuur, ademhaling en het o zo belangrijke 'vochtigheidsniveau' doorstuurt naar... Een koffiekopje.

1 Reactie(s) op: 13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 januari 2014 14:22 Anoniem
  NIKS VOOR MIJ DIE ONZIN
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.