13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

Door: dan-rosenbaum | 14 januari 2014 11:21

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

5. Slimme polsband V800 van Polar

Atleten kennen de hartslagmonitoren van Polar goed. De polsbanden zijn - als behoorlijke high-end tools - minder bekend. Op CES onthulde het bedrijf de Polar V800, die wordt gebracht als een 'geavanceerde multisport-trainingscomputer'.

De V800 is uitgerust om de klok rond activiteiten te monitoren, inclusief hartslag en GPS-monitoring, die zelfs worden bijgehouden als de gebruiker zwemt. Het heeft een groot Gorilla Glass-scherm waar vier weken aan trainingsgegevens op kan worden weergegeven en synchroniseert via een BLE-apparaat met de app en online dienst Polar Flow. Er zijn toevoegingen beloofd voor het monitoren van fietsactiviteit.

6. Slimme bril Moveria BT-200 van Epson

Nóg een slimme bril. (En we hebben er hierna zelf nog eentje.) De meeste mensen zijn Epson uit het oog verloren ongeveer op hetzelfde moment dat de matrixprinter uit beeld verdween. Dat is onterecht, want in de OEM-wereld is Epson nog altijd een grote speler. Op CES was het bedrijf aanwezig met een slimme bril.

De Moverio BT-200 bevat twee LCD-lenzen en in de bril zijn kompas, gyroscoop en versnellingsmeter ingebouwd. Er zit een camera op, een handheld controller (met Android 4.0) en het apparaat is uitgerust met WiFi en Bluetooth. Epson is samenwerkingen aangegaan met interessante partijen, waaronder allerlei schietspelmakers en een applicatie die ambulancepersoneel de aderen van patiënten laat zien.

1 Reactie(s) op: 13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 januari 2014 14:22 Anoniem
  NIKS VOOR MIJ DIE ONZIN
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.