13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

Door: dan-rosenbaum | 14 januari 2014 11:21

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

7. Slimme bril Snow2 van Recon Instruments

Dan maar meteen de laatste slimme bril, zodat we er vanaf zijn. De Snow2 is een opzetstuk voor skibrillen. Het is een heads-up display met allerlei informatie, zoals de snelheid en afstand van de skiër, meldingen als sms'jes, kaarten van het skiresort en het bijhouden van een skipartner.

Het apparaat zit onderaan op de rechterlens en het bedrijf zegt dat het eruit ziet als een 14 inch-monitor op een afstand van minder dan 2 meter. De technologie is gestoeld op wat klinkt als het WaRPboard-platform: een Cortex-A9 processor met ingebouwde versnellingsmeter, gyroscoop en magnetometer, en Bluetooth en GPS. Brilmakers Smith Optics en Oakley leveren al brillen waar de Snow2 bij is ingebouwd.

8. Haptische actuator Clic van Novasentis

Dit ding zul je niet gauw aantreffen in de winkel, maar er is een gerede kans dat het als toeleveringsproduct wordt opgenomen in een grote hoeveelheid wearable-producten die binnenkort op de markt verschijnen.

Het elektromechanische polymeer van het bedrijf zijn dunne filmpjes van 200 micrometer (0,2 mm) dik. Het wordt iets dikker als er een voltage op wordt toegepast, wat een haptische feedback oplevert dat de gebruiker ervaart als een 'klik'. Dezelfde technologie wordt gebruikt om tast te ervaren en om geluid te produceren. Clic-polymeren kunnen volgens de fabrikant kostenbesparend en efficiënt zijn, omdat het niet meer nodig is om het hele apparaat te laten trillen voor haptische feedback en omdat de voltage-eis zo laag is.

1 Reactie(s) op: 13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 januari 2014 14:22 Anoniem
  NIKS VOOR MIJ DIE ONZIN
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.