13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

Door: dan-rosenbaum | 14 januari 2014 11:21

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7

11. Slimme polsband Vivofit van Garmin

Garmin is al lange tijd een grote naam in navigatie- en hardware voor buitenshuis, maar heeft tot voor kort weinig van zich laten horen op de groeiende markt van wearables. Maar ook Garmin waagt nu een poging met de Vivofit-lijn.

Het lijkt een beetje op polsapparaten als de Fitbit Force en heeft een groter scherm dan de Fuelband van Nike. De Vivofit leert je bewegingspatronen te herkennen en komt met nieuwe doelstellingen om vooruitgang te bewerkstelligen. Er zijn twee varianten: een met een hartslagmeter en eentje zonder. Beide apparaten synchroniseren met de online fitness-community Garmin Connect.

12. Slimme sok Sensoria Fitness van Heapsylon

Dit lijkt de volgende logische stap: verwerk de sensor in kleding. Het nadeel is dat dit praktische bezwaren oplevert en daarom is het interessant om te zien hoe Heapsylon dit oplost.

De sok heeft textielsensors in de zool die worden uitgelezen door een enkelband. Die enkelbank klikt magnetisch aan de sok vast en communiceert met de smartphone waar een app op draait of die data naar de cloud stuurt. De sensor analyseert je looppas en ritme - wat belangrijke informatie is voor hardlopers. Ze houden ook je gewicht bij en zien of de gebruiker is gevallen.

1 Reactie(s) op: 13 draagbare gadgets - Van slimme brillen tot slimme sokken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 januari 2014 14:22 Anoniem
  NIKS VOOR MIJ DIE ONZIN
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.