15 accessoires om meer uit de Raspberry Pi te halen

Door: Koen Vervloesem | 19 juni 2014 10:00

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De Raspberry Pi is op zichzelf wat kaal: er zitten geen kabels bij, geen geheugenkaart en zelfs geen behuizing. Gelukkig kun je het minicomputertje naar hartenlust uitbreiden met allerlei accessoires. Wij hebben hier de vijftien leukste en handigste accessoires voor je verzameld.

01 TEKO-behuizing met camerahouder

De Raspberry Pi-cameramodule is geen afgewerkt product, maar een klein elektronicabordje met de camerachip en een platte kabel die je in de CSI-connector op de Raspberry Pi klikt. Voor stabiel beeld moet je de camera echter ergens vastzetten.

Deze speciale behuizing voor de Raspberry Pi biedt de ultieme oplossing: bovenaan zit een houder waarin de cameramodule past. Dat dient niet alleen ter bescherming van de camera, maar hiermee is ook de lens eenvoudig naar alle kanten te richten. Voor wie serieus met de cameramodule aan de slag gaat, is deze behuizing dus een must.

Deze behuizing beschermt de cameramodule en maakt een stabieler beeld mogelijk.

02 Pi NoIR-infraroodcamera

De Raspberry Pi Foundation heeft niet alleen een gewone cameramodule ontwikkeld, maar ook een infraroodvariant met dezelfde 5-megapixelsensor. Deze 'Pi NoIR' is gevoelig voor nabij-infrarode golflengtes tussen 800 en 1000 nm en wordt hetzelfde bevestigd zoals de originele cameramodule.

Met de infraroodcamera maak je van je Raspberry Pi een beveiligingscamera die ook 's nachts werkt, maar je moet die wel gebruiken in combinatie met infrarood-ledverlichting. De Pi NoIR komt ook met een blauwe film die je over de sensor kunt leggen om de fotosynthese in planten te meten. Leuk voor amateurbotanici!

Maak van je Raspberry Pi een nachtwaker met de Pi NoIR infraroodcamera.

03 PiHub

Als je wat usb-accessoires zoals een toetsenbord, muis, printer enzovoort op je Raspberry Pi aansluit, volstaan de twee usb-poorten op het minicomputertje niet. Bovendien vragen sommige apparaten ook wat meer stroom dan de Pi kan geven. Een goede gevoede usb-hub is dan essentieel.

De PiHub is speciaal ontworpen voor de Raspberry Pi en heeft vier usb2.0-poorten waarvan één extra zware die de Pi van 1,1 ampère stroom voorziet. Bovendien ziet de hub er nog goed uit ook, in de vorm van het logo van de Raspberry Pi.

Met de PiHub geef je je Raspberry Pi en usb-accessoires voldoende stroom.

04 Portable Power Bank 5000 mAh

Heb je een gekke toepassing voor je Raspberry Pi gevonden en wil je je minicomputertje meenemen in de auto, op de fiets of in je tuin, sluit het dan aan op een draagbare usb-accu. Je kent dergelijke externe accu's wellicht om je smartphone of tablet onderweg mee op te laden, maar aangezien de Pi zijn stroom uit een micro-usb-aansluiting haalt, kun je die zo ook perfect van stroom voorzien.

De König Portable Power Bank met een capaciteit van 5000 mAh is heel compact en voorziet je Raspberry Pi urenlang van stroom.

Met de Portable Power Bank van König geef je je Raspberry Pi overal stroom en maak je het apparaatje mobiel.

0 Reactie(s) op: 15 accessoires om meer uit de Raspberry Pi te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.