15 gratis apps voor Android-tablets

Door: Joris Peterse | 07 augustus 2012 10:49

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Op uw Android-tablet kunt u apps installeren die ontworpen zijn voor het kleinere scherm van een smartphone. Wel ziet de interface er dan vaak behoorlijk uitgerekt uit. Er zijn echter ook apps die speciaal gemaakt zijn om meer uit het grotere scherm van een tablet te halen. Wij hebben vijftien gratis apps verzameld, speciaal voor uw Android-tablet.

1. IMDb Movies & TV

De voor tablets geoptimaliseerde versie van IMDb kan als voorbeeld gebruikt worden voor andere apps die hun data uit een immense database halen. Alles wat u wilt weten over films, series, acteurs, regisseurs en eigenlijk alles wat er in de filmwereld speelt, is op te vragen. Het fijnste is nog om de app te gebruiken om trailers van films te bekijken. Niet alleen is de interface prettig in twee delen opgesplitst, alles is ook makkelijk doorzoekbaar. Kortom, een onmisbare app voor filmliefhebbers, ook als tweede scherm bij het kijken van een film op tv.

Is een film de moeite waard? Het scorecijfer op IMDb geeft een goede indicatie.

2. Fancy

Een groot verlanglijstje, maar dan digitaal. De app Fancy toont allerlei hebbedingetjes en aanbiedingen op een manier die vergelijkbaar is met Pinterest. Veel foto's en een persoonlijke pagina met alle producten die je als gebruiker leuk hebt gevonden middels de +fancy-knop. Een hebbedingetje gevonden dat u écht niet kunt laten liggen? Via Buy Now bestelt u het product. De internationale verzendingen zijn op het moment van schrijven nog niet helemaal in de app zelf uitgewerkt, een bestelling plaatsen gaat hierbij via e-mail.

Sommige boeken zijn moeilijk om op de plank te laten liggen, zelfs op een digitale plank.

3. AccuWeather

Om op de hoogte te blijven van het (lokale) weer is AccuWeather een fijne app. Het geeft de huidige temperatuur aan (zowel in de app als in widgets), de weersvoorspelling per uur van de dag of tot vijftien dagen vooruit. Niet alleen is de temperatuur opvraagbaar, ook de windsnelheid en -richting, vochtigheid en regenkans. Onder het menu-item Lifestyle kunt u zelfs zien of het weer geschikt is om bijvoorbeeld te fietsen of te barbecueën. Het enige wat ontbreekt is een waarschuwingssysteem voor als er hondenweer op komst is.

De achtergrond van de app vertelt u eigenlijk al genoeg over het weer.

4. Dropbox

Wellicht bent u al bekend met de cloudopslagdienst Dropbox, waarbij u gratis 2 GB opslagruimte toebedeeld krijgt en deze tegen betaling kunt uitbreiden. De Android-applicatie is ook geoptimaliseerd voor tablets, waardoor het makkelijk is om door uw bestanden te bladeren en bestanden te up- of te downloaden. Vooral foto's worden overzichtelijk weergegeven met miniaturen. Het meest zijn we te spreken over de automatische uploadfunctie, die al uw gemaakte foto's uploadt. Zo hebt u een handige back-upfunctie die u met ieder (op internet aangesloten) apparaat kunt benaderen.

Op Dropbox worden uw online opgeslagen foto's overzichtelijk weergegeven.

5. IM+

IM+ is een uiterst handige app om te gebruiken voor het chatten. U kunt uzelf in de app aanmelden voor meerdere chatdiensten, die vervolgens overzichtelijk weergegeven worden in de app. Er worden aardig wat protocollen ondersteund, waaronder de populairste diensten Windows Live Messenger, Google Talk en Facebook Chat. Tegen een meerprijs wordt ook Skype ondersteund (niet voor VoIP overigens). Het enige wat nog ontbreekt, is de integratie van WhatsApp. De app blijft overigens op de achtergrond actief, waardoor het al gauw een uiterst praktische en onmisbare applicatie voor kletskousen wordt om op de tablet te installeren.

Bent u een kletskous? Dan hebt u eigenlijk maar één app nodig.

0 Reactie(s) op: 15 gratis apps voor Android-tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.