15 slimme toepassingen voor wearables

Door: Martin Gijzemijter | 09 juli 2015 08:04

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

13 Home Automation

Je zit in de auto onderweg naar huis en merkt dat het buiten toch wel heel koud is. Je start een app op je Moto 360-smartwatch en je zet de kachel alvast even een tandje hoger. Of je stelt in dat dit automatisch gebeurt wanneer je op een bepaalde afstand van je huis bent. Zo liet Apple ons tijdens de keynote zien hoe een garagedeur op afstand kon worden geopend met de Apple Watch. Handig als je kinderen de sleutel zijn vergeten.

De thermostaat even aanzetten met een druk op je pols, dat is nu al mogelijk.

14 Huisdieren

Geloof het of niet, wearables zijn écht niet alleen maar bedoeld voor mensen, ook huisdieren kunnen ervan profiteren. In theorie zou je dan kunnen denken aan een halsband met NFC-technologie die ervoor zorgt dat alleen jouw hond of kat door het luik naar binnen kan. Maar er zijn ook daadwerkelijk al wearables op de markt voor je huisdier, zoals de BarkLimiter Deluxe van Garmin. Deze wearable moet ervoor zorgen dat de hond stopt met blaffen op momenten dat dat niet de bedoeling is. Hoe? Door een 'subtiele correctie' (lees stroomstootje) toe te passen wanneer de hond op ongepaste momenten blaft. Wie nog wat verder wil gaan, koopt de Garmin Delta Electronic Dog Training Device. Dat is bijna hetzelfde apparaat, maar dan met afstandsbediening, zodat je de stroomstootjes zelf kunt toepassen als je gedrag wilt corrigeren. Tja.

Een halsband die negatief gedrag van je hond corrigeert, tja, ook dat is wearable-technologie.

15 Slimme kleding

Een interessante categorie wearables die al jaren in ontwikkeling is, is slimme kleding. Dat is een vreemde eend in de bijt, want het is natuurlijk iets heel anders dan een smartwatch of een slimme armband, maar wel degelijk een wearable, omdat het technologie is die je draagt. Een voorbeeld van zo'n kledingstuk is het Smoozi D-Shirt van het Franse bedrijf Cityzen Sciences. Aan de buitenkant zie je niets aan dit T-shirt, sterker nog, je kunt het gewoon wassen en strijken zoals een normaal kledingstuk. Het shirt bevat echter allerlei microsensoren waarmee je hartslag, locatie, afstand en snelheid kunnen worden gemeten. Deze metingen zijn nauwkeuriger dan die van een armband én de technologie is toegankelijker, doordat je geen extra apparaat bij je hoeft te dragen. Een T-shirt draag je immers toch al.

Door slimme kleding hoef je straks helemaal geen extra wearables meer te dragen.

0 Reactie(s) op: 15 slimme toepassingen voor wearables

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.