1More Comfobuds 2 – Uit je comfortzone

Door: Joris Peterse | 08 december 2021 12:46

1More Comfobuds 2
Review

De 1More Comfobuds 2 zijn draadloze in-ears die vooral gericht zijn op draagcomfort en met een toegankelijke prijs komen. Of de bluetooth headset ook een aankoop waard is lees je in deze 1More Comfobuds2 review.

1More Comfobuds 2

Prijs € 59,-
Kleur zwart, wit
Verbinding bluetooth 5.0
Accu 43 mAh (oortje), 410 mAh (oplaaddoosje)
Gewicht 4,3 gram (oortje), 37 gram (oplaaddoosje)
Features microfoon, aanraakbediening
Aansluiting Usb-c
Website https://global.1more.com
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Draagcomfort
  • Prijs
  • Minpunten
  • Pasvorm
  • Geluidskwaliteit
  • Geen afspeelmodi

De eerste generatie van de Comfobuds komt nog uit dit jaar. Het Chinese merk 1More ziet brood in de bluetooth headsets en komt met de ene serie na de andere. Zo is het nu alweer tijd voor de tweede generatie van de Comfobuds.

Los comfort

1More zet met deze serie dus vooral in op comfortabel zitten oortjes door de rubber tipjes klein te houden zodat ze niet ver je oor in gaan en door laag gewicht. Wat dat betreft is 1More daar goed in geslaagd. Probleem van de rubber tipjes is dat ze niet optimaal blijven zitten. Je krijgt twee verschillende maten tipjes, die in mijn geval beide niet goed blijven zitten.

Wanneer je rustig achter de laptop zit te werken blijven de oortjes prima zitten en kun je ze gerust een werkdag in houden. Alhoewel. De accu trekt dat niet, maar je oren dus wel. Bij minimale beweging als lopen en fietsen heb je continu het gevoel dat je oortje ieder moment uit kan vallen – en dat vaak genoeg ook doet. Erg onhandig.

1More Comfobuds 2
1More Comfobuds 2
1More Comfobuds 2

Oorbellen

Eigenlijk is het ontwerp hetzelfde gebleven ten opzichte van de eerste Comfobuds. De oortjes ogen eigenzinnig: ze steken uit je oor en lopen hierbij puntig af. In de puntige uiteindes zitten ledlichtjes verwerkt. Hieraan kun je zien dat de oortjes verbonden zijn bijvoorbeeld of dat de batterij bijna leeg is.

Ook het ovaalvormige, langwerpige oplaaddoosje is hetzelfde gebleven. Het doosje is bijzonder klein qua formaat. Makkelijk om mee te nemen in je zak, maar wel wat minder ruim bedeeld in de accucapaciteit. Deze accu laad je (snel) op via de usb-c-aansluiting. Draadloos laden is niet mogelijk.

Afspelen

De Comfobuds 2 zijn qua features no-nonsense. Ruisonderdrukkings- en omgevingsgeluidsmodi heb je niet. Uiteraard zitten er wel microfoons in om bijvoorbeeld telefoongesprekken te kunnen voeren. 1More heeft een app, die niet over een equalizer beschikt. Wel kun je kiezen uit meerdere geluidsprofielen.

De geluidskwaliteit van de Comfobuds 2 is echter niet je van het, hieraan merk je echt wel dat je naar oortjes in het budgetsegment luistert. Het geluid is wat blikkerig, hoewel het beter klinkt dan de eerste generatie Comfobuds. Het geluid mist vooral kracht en bastonen. Daarbij helpt het ook niet dat de oortjes niet optimaal in het oor zitten. Persoonlijk zou de geluidskwaliteit voor mij een reden zijn om wat meer geld te investeren in oortjes die wat meer in hun mars hebben.

1More Comfobuds 2 app
1More Comfobuds 2 app
1More Comfobuds 2 app

Accuduur

De oortjes en het doosje zijn dus klein en licht en daardoor voorzien van een kleine accu. De accu van de oortjes gaat zo’n vijf uur mee. Niet echt indrukwekkend lang, vooral als je in acht neemt dat dit zonder energie kostende functies als ruisonderdrukking is.

Het doosje heeft genoeg capaciteit om de oortjes bijna vijf keer volledig op te laden. Als je op pad gaat met het doosje kun je er dus van uit gaan dat je ze maximaal 25 uur kunt gebruiken voordat je de Comfobuds 2 aan de kabel moet leggen.

Alternatieven voor de Comfobuds 2

De 1More Comfobuds 2 hebben een prijskaartje van rond de 60 euro. Daarmee zijn de oortjes erg toegankelijk geprijsd en qua geluidskwaliteit in lijn met wat je ervan kunt verwachten. Is dit iets waar je waarde aan hecht, dan loont het om net even wat meer geld in oortjes te steken. Denk aan de Nothing Ear(1) of de Samsung Galaxy Buds. Sterker nog, de wat oudere Galaxy Buds+ zijn vaak afgeprijsd tot vergelijkbare prijzen als deze Comfobuds 2: betere geluidskwaliteit en pasvorm.

Andere oortjes in vergelijkbare prijsklasses van Skullbone, Urbanista, Xiaomi of andere merken zullen je geen betere geluidskwaliteit geven. Wél betere pasvorm.

1More Comfobuds 2

Conclusie: 1More Comfobuds 2 kopen?

De 1More Comfobuds 2 zijn inderdaad comfortabel, zoals de naam doet vermoeden. Toch is de pasvorm niet optimaal, waardoor de lichte oortjes niet zo vast zitten in je oor en niet genoeg afsluiten. Dat heeft ook gevolg voor de geluidskwaliteit, die wat belevingsloos is.

0 Reactie(s) op: 1More Comfobuds 2 – Uit je comfortzone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.