1More ComfoBuds - Puntige AirPods

Door: Joris Peterse | 17 februari 2021 17:41

1More ComfoBuds
Review

Als het op audio aankomt, komen koptelefoons en in-ears van het Chinese merk 1More vaak goed uit onze tests, dankzij een combinatie van draagcomfort, alleraardigste geluidskwaliteit en een aantrekkelijke prijs. Deze 1More ComfoBuds zijn echter niet de beste keuze voor wie goede in-ears zoekt.

1More ComfoBuds

Prijs € 59,-
Kleur zwart, wit
Verbinding Bluetooth 5.0
Accu 35 mAh (oortje), 410 mAh (oplaaddoosje)
Gewicht 3,8 gram (oortje), 29 gram (oplaaddoosje)
Features microfoon, aanraakbediening
Aansluiting Usb-c
Website https://global.1more.com
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Draagcomfort
  • Prijs
  • Minpunten
  • One size fits all-ontwerp
  • Geluid wat blikkerig

De markt voor bluetooth in-ears explodeert. Waardoor deze draadloze oortjes meer prioriteit lijken te krijgen dan (bedrade) headsets. Net als veel andere Chinese techfabrikanten, lijkt 1More een strategie te hanteren waarop het de markt werkelijk overspoelt met talloze verschillende modellen. De afgelopen maanden kwamen al de True Wireless ANC In-ear headphones, ColorBuds en PistonBuds voorbij. Vooral de laatste twee kwamen erg goed uit de test, vooral op het gebied van draagcomfort kunnen gerenommeerde audiomerken nog wat leren.

Alle ballen op comfort

Maar het aanbod van 1More wordt wat verwarrend met de toevoeging van de ComfoBuds. De 1More ComfoBuds zijn bedoeld als stijlvolle oortjes, waarbij het draagcomfort nog meer prioriteit krijgt door het lage gewicht en pasvorm. Deze oortjes zijn wat afgekeken van de AirPods, waarbij het steeltje dat uit je oor steekt puntig afloopt. In die punten zitten overigens fraai ledjes verwerkt, waaraan je kunt zien of de oortjes verbonden zijn of niet.

Op het gebied van pasvorm slaat 1More echter de plank wat mis. De oortjes hebben wel een rubber tipje aan de bovenkant, deze is niet te vervangen. Daardoor kun je niet je oortje op maat afstemmen. Kortom, de 1More ComfoBuds zijn ‘one size fits all’. Hiermee is de grootste tekortkoming van de Apple AirPods overgenomen. Waarom nou toch? Zo blijven ze niet bij iedereen echt stevig in het oor zitten.

1More ComfoBuds
1More ComfoBuds
1More ComfoBuds
Een gekleurd ledje geeft aan wat de status van de oortjes is.

Losvast

De oortjes zijn wel erg licht, waardoor je nauwelijks merkt dat je ze in hebt. Wat dat betreft zit het qua draagcomfort prima. Maar in mijn geval zaten de oortjes wel wat losjes, waardoor ze niet erg geschikt waren voor onderweg. Wanneer je stil zit, of niet erg actief beweegt zijn de oortjes een stuk geschikter. Als de oortjes vertrouwd genoeg stevig in je oor zitten, kun je er zorgeloos mee op pad, want de oortjes zijn spatwaterbestendig (IPX 5) en bestand tegen een regenbui.

De in-ears zijn makkelijk mee op pad te nemen dankzij het compacte opbergdoosje dat de oortjes tevens oplaadt. Dat opbergdoosje is ovaalvormig en lijkt wel een grote zetpil. Maar kan dus (ook) makkelijk in een tas, jas- of broekzak gestoken worden.

Geluidskwaliteit

In-ears van 1More vallen vaak positief op dankzij de prima geluidsweergave voor z’n prijsklasse. Onder de honderd euro kunnen doorgaans weinig merken tippen aan de geluidskwaliteit die 1More doorgaans biedt. Dat is echter minder het geval bij deze ComfoBuds, en dat is teleurstellend. Het geluid is wat schel, bijna blikkerig. Details vallen weg en ook het basgeluid krijgt de heupen bepaald niet los. Iets waar je misschien minder last van hebt als je oortjes zoekt om audioboeken of podcasts mee te beluisteren.

Ook de accuduur is niet opvallend hoog, een opgeladen accu zorgt voor iets meer dan drie uur luistertijd. Het oplaaddoosje heeft genoeg capaciteit om beide oortjes bijna zes keer op te laden. Het doosje laad je op via de usb-c-aansluiting. Het doosje draadloos opladen is niet mogelijk.

Het geluid is wat schel, bijna blikkerig. Details vallen weg en ook het basgeluid krijgt de heupen bepaald niet los.

Bediening

De 1More ComfoBuds kun je bedienen door te tikken op de oortjes. Bijvoorbeeld om de telefoon op te nemen, de muziek te starten en pauzeren of het volgende nummer te starten. Dit kun je in de 1More-app configureren. Hier kun je ook terecht om de oortjes te updaten. Functioneel heeft de app verder weinig te bieden. Tijdens het testen liep ik zelfs tegen een battery drain aan: nadat ik de app had gebruikt om de oortjes te updaten, ging er iets mis in de app waardoor de batterij van de telefoon in korte tijd leeg liep. Hoewel ik dit probleem nog niet eerder heb ondervonden, is het na het configureren en updaten wellicht een beter idee de app weer te verwijderen.

1More ComfoBuds

Alternatieven voor de 1More ComfoBuds

Het bestaansrecht voor de 1More ComfoBuds wordt onderuitgehaald door nota bene 1More zelf. Qua geluidskwaliteit en draagcomfort ben je beter af met de ColorBuds (89 euro) of PistBuds (39 euro). Beide oortjes vallen ongeveer in dezelfde prijsklasse als deze ComfoBuds. Ook andere merken in dezelfde prijsklasse hebben meer te bieden, zo zijn de Samsung Galaxy Buds al behoorlijk in prijs gezakt (en een betere keuze). Ook zijn de AirPods van Apple zelf (waar deze ComfoBuds erg op lijken) een betere keuze.

Conclusie

De 1More ComfoBuds doen hun naam eer aan, je merkt vrijwel niet dat je oortjes in hebt. Ook zijn ze erg betaalbaar, waardoor het zeker geen slechte koop is. Desondanks, wil je meer genieten van muziek en een betere pasvorm? Dan kun je in dezelfde prijsklasse beter krijgen.

0 Reactie(s) op: 1More ComfoBuds - Puntige AirPods

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.