1More Quad Driver Headphones - Traditioneel hoogwaardig geluid

Door: Joris Peterse | 22 maart 2019 10:28

1More Quad Driver Headphones
Review

Het merk 1More verkoopt oordopjes en koptelefoons, waarbij audiokwaliteit voorop staat zonder dat de prijs uit de hand loopt. Zo ook deze 1More Quad Driver Headphones. Een hoogwaardige headset.

1More Quad Driver Headphones

Prijs 139 euro
Freq. bereik 20Hz – 40.000 Hz
Impedantie 32 Ohm
Gewicht 18,5 gram
Verbinding 3,5 mm jack
Extra’s 6,3 mm adapter, 8 oorsstukjes, hoesje, vliegtuig-adapter, clip
Website https://usa.1more.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Geluidskwaliteit
  • Accessoires
  • Luxe bouwkwaliteit
  • Minpunten
  • Prijzig

Headsets lijken in twee categorieën te komen: goedkoop genoeg om in de schappen van de Action te liggen, of dusdanig hoofwaardig dat je er diep voor in de buidel moet tasten. De 1More Quad Drive Headphones vallen in de tweede categorie. Hoewel ze minder overdreven geprijsd zijn. Daarmee doet 1More me een beetje denken aan een ander Chinees merk: OnePlus, dat in zijn begindagen ook met goede kwaliteit voor een lagere prijs naam voor zichzelf maakte.

Toch is een prijskaartje van 140 wel een investering voor oordopjes met een traditionele 3,5 mm audio-aansluiting. Vooral als je je bedenkt dat mensen dat soort bedragen (of meer) tegenwoordig eerder besteden aan bluetooth-headsets, met name onder druk van smartphonemakers die een slaatje slaan uit de verkoop van draadloze headsets en dongeltjes door de koptelefoonpoort van smartphones en tablets te verwijderen.

Gelukkig blijft er nog altijd een levendige markt over, want de poort is niet dood en bekabelde headsets hebben unieke voordelen zoals betere geluidskwaliteit, geen vertraging en geen accu (waardoor je headset altijd werkt en langer meegaat). Bovendien is de aansluiting nog altijd de standaard op veel smartphones, tablets, laptops, pc’s, audioapparatuur, enzovoort.

1More Quad Driver Headphones
1More Quad Driver Headphones
1More Quad Driver Headphones
De verpakking van de 1More Quad Driver Headphones is indrukwekkend mooi.

Luxe

Wanneer je 130 euro betaalt voor een headset, verwacht je natuurlijk wel een zekere luxe. Die verwachting wordt al ingelost wanneer je de verpakking opent. Wouw. Je slaat een doos in de vorm van een boek open, waarbij de linkerzijde fraai gedecoreerd is en de rechterzijde gebruikt wordt om de headset met al zijn accessoires te etaleren. Zo vind je een klemmetje om de headsetkabels aan je jas te clippen, een 6,3 mm adapter, een adapter voor de in-flight entertainment van vliegtuigen, een leren doosje om de headset in te vervoeren en acht extra oorstukjes in verschillende maten. Deze oorstukjes zijn van rubber of van foam gemaakt, wat je zelf het comfortabelst vindt.

De headset zelf straalt ook de luxe uit die je mag verwachten: het 1,25 meter lange snoer is in een rubber-achtige omhulling gevlochten om de kans op kabelbreuk te minimaliseren. De oorstukjes zelf zijn solide omdat ze van metaal gemaakt zijn. Hierdoor kunnen ze buiten wel koud tegen je oor aanvoelen. Het hogere gewicht van de metalen headset trekt gelukkig niet de dopjes uit je oor: deze zitten comfortabel (als je de goede maat van het oorstukje kiest) en sluiten erg goed af.

Aan de kabel zit ook een bedieningspaneeltje, om de muziek mee te bedienen of een oproep te beantwoorden. Hiervoor is natuurlijk ook een microfoon ingebouwd.

Het geluid is opvallend helder en gedetailleerd.

Audiokwaliteit

Het belangrijkste is natuurlijk de audiokwaliteit. Highres-audio wordt ondersteund en de technische specificaties zijn dik in orde. Maar het gaat om de praktijkervaring. Het geluid is opvallend helder en gedetailleerd. Het basgeluid is prima, maar niet zo vol en overdreven als sommige populaire audiomerken het opschroeven. Dat is wel zo prettig voor video’s en veel muziekgenres, maar dansbare muziek komt iets minder uit de verf.

Conclusie

Er zijn nog altijd genoeg redenen om voor een bekabelde headset te kiezen, en wie op zoek is naar hoogwaardige geluidskwaliteit en een luxe headset is prima thuis bij 1More’s Quad Driver Headphones. Hoewel de headset zijn investering waard is, blijft 140 euro natuurlijk wel een flinke investering voor een bekabelde headset en een 3,5 mm-aansluiting die minder gebruikelijk wordt.

0 Reactie(s) op: 1More Quad Driver Headphones - Traditioneel hoogwaardig geluid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.