1More Triple Driver Over-Ear Headphones – Oorwielen

Door: Joris Peterse | 17 april 2019 17:36

1More koptelefoon
Review

Het Chinese merk 1More biedt hoogwaardige audio-producten die net een slagje betaalbaarder zijn dan concurrenten als Senheiser en Bose. Zo ook deze over-ear koptelefoon. Ben je in de markt voor een nieuwe koptelefoon, dan is deze Triple Driver Over-Ear Headphone zeker het overwegen waard.

1More Triple Driver Over-Ear Headphones

Prijs 135 euro
Freq. bereik 20Hz – 40.000 Hz
Impedantie 32 Ohm
Gewicht 293 gram
Verbinding 3,5mm jack
Extra’s 6,3 mm adapter, opbergzakje, opbergdoosje, ingebouwde microfoon
Website https://usa.1more.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Helder geluid
  • Bouwkwaliteit
  • Luxe ontwerp
  • Minpunten
  • Geen afstandsbediening in audiokabel
  • Weinig bas
  • Prijs

Het merk 1More is nog niet bekend. Niet lang geleden kwam ik er ook pas voor het eerst mee in aanraking, toen ik een headset van ze te testen kreeg. Ik was zeer te spreken over de geluids- en bouwkwaliteit. De audiofabrikant is echter van meer markten thuis, zoals bluetooth headsets en gewone koptelefoons, zoals deze Triple Driver Over-Ear Headphones.

Design

Het ontwerp van de koptelefoon is luxe en eigenzinnig. De buitenkant lijkt wel op de velg van een wiel. De bouwkwaliteit is ook dik in orde, de koptelefoon voelt zwaar en stevig (maar niet onnodig verzwaard zoals Beats Audio dat doet). Een gevlochten kabel splitst zich in tweeën, om beide oorschelpen aan te sluiten. De kussens aan de oorschelpen en aan de hoofdband zitten prettig en ogen stoer door het zwarte leer.

De 1More-koptelefoon is comfortabel genoeg om langere tijd te dragen. Minpunt is echter dat de ronde oorschelpen niet helemaal lekker om het oor zitten. Qua comfort maakt het niet uit, de koptelefoon druk niet hard op de oren. Het nadeel is wel dat de oorschelpen niet ideaal afsluiten voor ander geluid.

1More koptelefoon
1More koptelefoon

Geluidskwaliteit

Net als de headset van 1More ben ik bij de Triple Driver Over-Ear Headphones weer zeer te spreken over de geluidskwaliteit. Voor een koptelefoon van rond de 135 euro, doet hij wel iets onder voor een duurdere koptelefoon van duurdere merken als Sennheiser en Sony. Desondanks is het geluid kraakhelder en gedetailleerd. De bas had echter iets voller gemogen, hierdoor klinkt muziek soms een beetje hol.

In de koptelefoon zit een microfoon ingebouwd, hierdoor is het mogelijk telefoongesprekken te voeren zonder dat je je koptelefoon afzet.

De bas had echter iets voller gemogen, hierdoor klinkt muziek soms een beetje hol

Functies

In de doos van de 1More headphones vind je naast de koptelefoon en de 3,5 mm audiokabel een 6,3 mm adapter, een opbergdoosje en -zakje. De koptelefoon kun je makkelijk omvouwen, zodat je hem compact opbergt. Wanneer je de doos openmaakt weet 1More al een indrukwekkende eerste indruk te maken, want alles oogt ontzettend luxe.

De koptelefoon biedt geen extra mogelijkheden, zoals noise cancelling of bluetooth, veel moderne koptelefoons hebben dat ook, maar kunnen niet tippen aan de prijs en audiokwaliteit van deze traditionele koptelefoon. Ook zit er aan de kabel geen bedieningspaneeltje aan de audiokabel om muziek te bedienen, om eerlijk te zijn miste ik dat wel een beetje.

1More koptelefoon
De doos van de koptelefoon geeft vast een goede eerste indruk.

Conclusie

De 1More Triple Driver Over-Ear Headphones is een luxe koptelefoon, waarbij vooral het ontwerp en de bouwkwaliteit indruk maakt. Ook het draagcomfort is dik in orde. 135 euro is niet weinig voor een traditionele koptelefoon, en hoewel het geluid dik in orde is, had ik er toch iets meer van verwacht.

0 Reactie(s) op: 1More Triple Driver Over-Ear Headphones – Oorwielen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.