ZumoDrive is een gebruiksvriendelijke dienst die gratis schijfruimte op internet biedt. U krijgt er 2 GB aan opslagruimte. Deze is vanaf uw computer benaderbaar als schijfletter en met een willekeurige webbrowser.

1. Installatie

ZumoDrive bestaat uit een programma voor op uw computer en een opslagdienst op internet. Na installatie wordt ZumoDrive zichtbaar in Start, (Deze) Computer. Mappen op uw systeem zijn eenvoudig via de rechtermuisknop toe te voegen aan uw ZumoDrive. Ook kunt u bestanden delen met anderen (samenwerken). Het synchroniseren van bestanden en mappen gebeurt volledig automatisch in de achtergrond. Net als DropBox is ZumoDrive ideaal als u meer dan één computer gebruikt: nooit meer rommelen met verkeerde bestandsversies en uw belangrijkste documenten hebt u altijd bij de hand. Ga naar ZumoDrive.com en gebruik de knop Get ZumoDrive now om het programma te installeren. Kies tijdens de installatie voor Sign me up om een nieuwe registratie aan te maken. Op alle andere computers waar u ZumoDrive installeert, kiest u de knop Sign me in.

© PXimport

ZumoDrive biedt 2 GB opslagruimte en maakt uw belangrijkste bestanden op al uw computers beschikbaar.

2. Alleen kleinere bestanden

Omdat de gratis opslagruimte van ZumoDrive beperkt is, kunt u beter geen grote bestanden opslaan op uw ZumoDrive. Het programma vraagt na de installatie of u muziek en foto’s via ZumoDrive wilt gebruiken. Ga hier niet op in, dan hebt u aan 2 GB ruim voldoende voor uw Word-documenten en een zelfgemaakte selectie foto’s en mp3’s. ZumoDrive vraagt vervolgens welke mappen u wilt koppelen. Ook deze stap kunt u beter overslaan. Kies bij de laatste stap van de installatie uw abonnement: 1 GB Free. Er zijn ook betaalde opties met meer opslagruimte. De 1 GB-opslagruimte is gratis uit te breiden naar 2 GB door na de installatie een wizard te doorlopen. Deze wizard toont u in vogelvlucht de werking van ZumoDrive en beloont u met 1 GB extra opslagruimte.

© PXimport

Voorkom dat uw gratis ZumoDrive direct vol raakt en negeer alle synchronisatieopties tijdens de installatie.

3. ZumoDrive in de praktijk

U kunt de ZumoDrive-schijf gebruiken als een usb-stick. Kopieer bestanden handmatig naar uw ZumoDrive door middel van slepen. Foto’s en documenten zijn direct te openen vanaf de ZumoDrive-schijf. De eenvoudigste manier om belangrijke bestanden direct op al uw computers beschikbaar te maken is door mappen te koppelen aan de ZumoDrive-schijf. Klik met rechts op de betreffende map en kies Link to ZumoDrive. Vraag eventueel eerst de eigenschappen op van de map als u twijfelt aan de totale bestandsomvang. Een gekoppelde map kunt u delen met andere ZumoDrive-gebruikers via de rechtermuisknopoptie Share. Installeer ZumoDrive op alle computers waar u toegang wilt hebben tot uw bestanden op de ZumoDrive. Er is een ZumoDrive-versie voor Windows, Mac, Linux, iPhone, Android en Palm Pre. De inhoud van uw ZumoDrive is ook bereikbaar via een willekeurige webbrowser door in te loggen op ZumoDrive.com.

© PXimport

Klik met rechts op een map die u overal nodig hebt en kies Link to ZumoDrive.

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten