20 gratis apps voor Windows Phone 7.5

Door: Jeroen Boer | 23 maart 2012 14:59

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Windows Phone 7.5 heeft de naam dat er weinig apps verkrijgbaar zijn. Toch telt de Marketplace alweer meer dan veertigduizend apps, waarvan er een heleboel gratis zijn. Wij zetten twintig apps voor u op een rij. U kunt ze direct uitproberen op uw Windows Phone 7.5-smartphone door de bijbehorende tag te scannen.

1. NU

NU is de app van NU.nl die alle artikelen van de website op een toegankelijke manier ontsluit op uw Windows Phone-toestel. In Metro-stijl bladert u horizontaal door de verschillende rubrieken van NU.nl, waaronder Algemeen, Economie, Tech en Achterklap. U bladert verticaal om een artikel te kiezen dat u wilt lezen. Via het onderdeel Meer hebt u via pictogrammen toegang tot alle rubrieken van de site waarvoor in de horizontale Metro-balk geen ruimte is. Dus ook als u sportnieuws, filmnieuws of columns wilt lezen, kunt u bij NU terecht.

Lees de berichten van de populaire nieuwssite ook op uw telefoon.

2. Engadget

Techwebsite Engadget heeft een fraaie app gemaakt voor Windows Phone 7, waarmee u het nieuws en de reviews van Engadget kunt lezen. Reviews hebben een fotogalerij waarmee u door de diverse foto's van het product bladert. Helaas werken de video's van Engadget niet in de app. De app is net als de website in te stellen op vier kanalen (Classic, Mobile, HD en Alt), zodat u een selectie kunt maken van de artikelen die getoond worden. Via de instellingen kunt u aangeven in welk kanaal de app opgestart moet worden, zodat u alleen artikelen te zien krijgt die u interessant vindt. De app kan zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden.

Al het technieuws van Engadget via een handige app.

3. Pulse

Lang niet alle websites hebben een eigen app voor Windows Phone 7.5. Met Pulse kunt u artikelen van deze websites toch op een fraaie manier lezen. Eigenlijk is Pulse gewoon een rss-lezer, zodat u vrijwel alles kunt toevoegen wat u wilt. Per titel ziet u een balk met de drie laatste berichten. U kunt horizontaal scrollen om meer berichten te zien. De app is nogal op de Amerikaanse markt georiënteerd waardoor er standaard geen Nederlandse bronnen worden getoond. Maar als u op het plusje klikt en vervolgens kiest om zelf een website te zoeken, kunt u toch een hoop Nederlandse sites toevoegen. Ook Computer!Totaal is toe te voegen als u zoekt op 'Computer!Totaal'.

Uw favoriete nieuws leest u via rss-lezer Pulse met een mooie vormgeving.

4. INRIX Traffic

Met INRIX Traffic kunt u in één oogopslag zien hoe het gesteld is met de doorstroming van het verkeer. Groen betekent niets aan de hand, bij rood is het filerijden geblazen. De app stelt aan de hand van de gps-ontvanger in uw toestel vast waar u bent, zodat u direct de verkeersinformatie in de omgeving ziet. Handig als u op het punt staat om te vertrekken van of naar uw werk. De app kan ook voorspellingen maken op basis van verkeerssituaties uit het verleden, zodat u een inschatting kunt maken hoe druk het zal zijn op het moment dat u weg wilt rijden.

File-informatie bekijkt u met INRIX Traffic.

5. Facebook

Windows Phone 7.5 biedt van zichzelf al ondersteuning voor Facebook en laat bijvoorbeeld de activiteit op uw prikbord zien in de Personen-hub. Toch is de losse app van Facebook een welkome aanvulling, want hij biedt net wat meer overzicht en laat uiteraard alleen Facebook-updates zien. De app maakt uiteraard gebruik van de Metro-navigatie en is horizontaal ingedeeld in een menubalk, de meest recente updates, recente foto's en aankomende evenementen. U kunt vanuit de app verder de profielen inclusief de fotoalbums van uw vrienden bekijken en uiteraard nieuwe personen zoeken en toevoegen.

De Facebook-app werkt net wat overzichtelijker dan de Personen-hub die standaard aanwezig is.

0 Reactie(s) op: 20 gratis apps voor Windows Phone 7.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.