20 plug-ins voor mediacentersoftware

Door: Jeroen Boer | 18 mei 2012 10:33

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Wie zijn computer aan de televisie koppelt, kan niet zonder speciale mediacentersoftware met een interface die ook vanaf de bank goed te gebruiken is. Standaard zijn de diverse pakketten al prima voor hun taak geschikt, maar het kan natuurlijk altijd beter en fraaier. In deze cursus daarom 20 goede

Overwegingen

Helaas is het voor Windows Media Center op het gebied van plug-ins momenteel slecht gesteld. Veel plug-ins worden niet langer onderhouden door de ontwikkelaars en werken dan ook niet meer. Liefhebbers van plug-ins kunnen dus beter overstappen op bijvoorbeeld XBMC of MediaPortal. Wij hebben in het artikel aangegeven voor welk pakket een plug-in bedoeld is.

Windows Media Center

1. Zenderlogo's

Windows Media Center heeft een ingebouwde programmagids die gesorteerd wordt op zendernaam. Als u aan het zappen bent herkent u een zender waarschijnlijk sneller aan het zenderlogo. Het is mogelijk om de zendernamen in de programmagids te vervangen door een zenderlogo met behulp van My Channel Logos Version 2. De Lite-versie is gratis. Installeer het programma en start het via Start / Alle programma's / My Channel Logos / My Channel Logos. Helaas moet u in de Lite-versie de logo's handmatig toevoegen. Losse logo's zijn onder andere op de site LyngSat Logo te vinden.

2. YouTube

Veel nieuwe televisies hebben een plug-in voor YouTube en dat willen we natuurlijk ook in Windows Media Center. Helaas wordt de fraaie plug-in MacroTube niet meer bijgehouden door de ontwikkelaar. Dit is een nadeel, want YouTube verandert regelmatig dingen waardoor dergelijke plug-ins niet meer werken. Er zijn gelukkig MacroTube-gebruikers die fixes maken voor MacroTube, die u moet kopiëren naar C:\ProgramData\Jasmio\MacroTube\Providers. U vindt Macrotube via MacroTube-Providers. Download en installeer het goede msi-bestand voor uw Windows-versie (32 of 64 bit). De fix in de vorm van een xml-bestand voor de HD-video's vindt u via Downloads inclusief installatie-instructies. De fix voor de SD-video's staat onderaan in Issues.

3. Alternatieve YouTube

Er is met PipTube een alternatieve YouTube-plug-in die gebruikmaakt van YouTube Leanback, YouTubes eigen televisie-interface. U vindt PipTube na de installatie in Windows Media Center via Extra's / extra's. Klik vervolgens op het pictogram PipTube. Mogelijk krijgt u een veiligheidswaarschuwing. Vink Dit bericht niet meer weergeven aan en klik op Doorgaan. Vervolgens meldt Media Center dat de website niet bedoeld is voor Windows Media Center. Vink Dit bericht niet meer weergeven aan en klik op Nu weergeven. Helaas werkt de besturing van PipTube met een afstandsbediening niet goed. Sluit een draadloos toetsenbord aan en gebruik de cursortoetsen.

4. Media Browser

Windows Media Center heeft al een fraaie interface, maar het kan natuurlijk altijd beter. Media Browser verzamelt al uw media en presenteert het op een fraaie manier. Na de installatie krijgt u een configuratiewizard waarin u kunt aangeven waar uw media zich bevinden. U vindt Media Browser na installatie terug in het hoofdmenu van Windows Media Center. Media Browser toont uw mediabibliotheek op een fraaie manier. Als u op bijvoorbeeld een film klikt, dan krijgt u een mooie pagina in beeld waarop u informatie van IMDb ziet.

5. Internetradio

Windows Media Center is voornamelijk bedoeld voor het afspelen van video en het kijken van televisie. Toch kan een mediacenter ook prima dienstdoen als radio, met als nadeel dat u natuurlijk wel de televisie moet aanzetten. Met behulp van mcShoutCast voegt u duizenden internetradiostations toe aan Windows Media Center. Download op de website mcShouCast.com de juiste versie (32 of 64 bit). Na installatie vindt u mcShoutCast terug onder Muziek / radio / mcShoutCast. Nederlandse zenders vindt u onder LauraFM door te kiezen voor Landen en dan Nederland te zoeken.

1 Reactie(s) op: 20 plug-ins voor mediacentersoftware

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 maart 2015 13:28 Anoniem
  a
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.