21 onmisbare accessoires voor gamers

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 maart 2019 13:19

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Muizen en headsets
  3. Pagina 3: Maak je gameroom af

Gamers zijn een gewilde doelgroep van elektronicafabrikanten. Logisch, want gamers zijn doorgaans zeer trouw aan hun spelconsole, gamelaptop of -pc én willen best investeren in nuttige hardware. Om die reden bevat de markt nogal wat accessoires voor gamers, zoals excentrieke toetsenborden, controllers, sturen en stoelen. Wij zoeken allerlei interessante hardware voor je gameroom.

Cooler Master MasterKeys MK750

Prijs: € 149,-
www.coolermaster.com

Toegegeven: een bedrag van 149 euro voor een compact toetsenbord is niet mals. Gelukkig krijg je daar wel een erg fraai exemplaar voor terug. De rgb-verlichting rondom het mechanische toetsenbord pas je naar wens aan, terwijl je met specifieke toetsen rechtstreeks instellingen kunt wijzigen. Deze profielen bewaart het toetsenbord in een eigen geheugen van 512 KB, drivers zijn dus niet per se nodig. Cooler Master levert een magnetische polssteun mee, zodat gamers comfortabel hun favoriete pc-games spelen. De MasterKeys MK750 sluit je met een afneembare usb-c-kabel aan.

Logitech G213 Prodigy

Prijs: € 79,99
www.logitechg.com

De G213 Prodigy is al enige tijd verkrijgbaar en om die reden bij menig webwinkel voor (veel) minder dan bovengenoemde adviesprijs te koop. Het betreft een model met een vaste polssteun. Logitech claimt een vlotte reactietijd van toetsaanslagen: viermaal hoger dan die van reguliere toetsenborden. Op een toetsenbord voor gamers is vrijwel altijd rgb-verlichting aanwezig, zo ook op deze G213 Prodigy. Via de meegeleverde software stellen gamers de vijf afzonderlijke verlichtingszones in. Fijn is dat de Amerikaanse fabrikant kiest voor een stevige behuizing die zelfs bestand is tegen licht morsen.

Corsair K63 Wireless

Prijs: € 129,99
www.corsair.com

Om een snelle reactietijd te garanderen, zijn veruit de meeste game-toetsenborden bekabeld. Wie tóch een snoerloos exemplaar wenst, kan de K63 Wireless overwegen. Corsair levert namelijk een draadloze usb-ontvanger mee, al kun je ook via bluetooth verbinding maken. Het betreft een mechanisch toetsenbord, dus voor toetsregistratie is het niet nodig om knoppen volledig in te drukken. Vergeleken met de meeste andere producten zijn er twee beperkingen. Zo ontbreekt het numerieke gedeelte en kleurt de led-verlichting uitsluitend blauw. Wel heeft dit product mediatoetsen en een demonteerbare polssteun. De oplaadbare accu houdt het ongeveer vijftien uur vol.

Steelseries Apex M750

Prijs: € 169,99
www.steelseries.com

Dankzij het aluminium frame kan de Apex M750 wel een stootje hebben. Zoals je van een toetsenbord in deze prijsklasse mag verwachten, zijn de toetsen mechanisch. Verder koppel je macro’s aan specifieke knoppen en stel je via meegeleverde software naar eigen smaak de rgb-verlichting in. Deze verlichting reageert ook op acties in de game. Is je gezondheid in een game laag, dan kleuren de leds bijvoorbeeld dieprood. Houd er rekening mee dat dit exemplaar geen aparte mediaknoppen bevat. In plaats daarvan gebruik je de toetsen F7 tot en met F12 in combinatie met de Shift-toets.

Razer BlackWidow Elite

Prijs: € 179,99
www.razer.com

Razer staat bekend om zijn stijlvolle game-accessoires en de BlackWidow Elite is daar een mooi voorbeeld van. Dit robuuste toetsenbord heeft een zachte polssteun. De mechanische toetsen bieden dankzij de lichte aanslag een snelle reactietijd. Voeg desgewenst aan iedere toets een tweede functie toe, zodat je macro’s kunt programmeren. De zijkant bevat nog een usb2.0-poort en 3,5mm-geluidsuitgang. Verder heeft dit exemplaar een draaiwiel voor het volume en diverse opvallende multimediaknoppen. Met de meegeleverde software passen gamers de rgb-verlichting aan, waarbij ze de profielen in het eigen geheugen van de BlackWidow Elite opslaan.

HyperX Alloy Elite RGB

Prijs: € 139,99
www.hyperxgaming.com

De fraaie Alloy Elite RGB zal in geen enkele gameroom misstaan. Het mechanische toetsenbord straalt ondanks zijn kleurrijke verschijning heel wat luxe uit. De behuizing bevat een aluminium frame en is hierdoor erg stevig. Bovenaan heeft het toetsenbord in een apart gedeelte mediaknoppen met een fors volumewieltje. Ook handig is de usb2.0-poort om rechtstreeks randapparatuur aan te sluiten, zoals een headset. Overigens is dit toetsenbord onder de naam Alloy Elite ook in een enkele kleur verkrijgbaar.

0 Reactie(s) op: 21 onmisbare accessoires voor gamers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.