21 onmisbare accessoires voor gamers

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 maart 2019 13:19

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Muizen en headsets
  3. Pagina 3: Maak je gameroom af

ASUS ROG Spatha

Prijs: € 169,99
www.asus.com

ASUS richt zich met deze futuristisch ogende lasermuis op veeleisende multiplayer-gamers. Hij herbergt namelijk maar liefst twaalf programmeerbare knoppen. Je bepaalt zelf of je deze muis bekabeld of draadloos aansluit. Pas verder drie rgb-lichtgebieden aan, wijzig via de schakelaar de klikweerstand en sla muisprofielen op in het ingebouwde geheugen. Met een gewicht van bijna 180 gram is dit bedieningsapparaat relatief zwaar. Dankzij een maximale gevoeligheid van 8.200 dpi reageert de ROG Spatha zo nodig heftig op de kleinste bewegingen.

Razer Deathadder Essential

Prijs: € 49,99
www.razer.com

Niet iedereen heeft behoefte aan een peperdure muis met allerlei tierelantijntjes. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook geen muis waarvan de knoppen het na enkele zwaarbevochten shootersessies begeven. De Deathadder Essential is ontwikkeld om urenlang te gamen tegen een mooie prijs. De behuizing heeft vijf programmeerbare knoppen aan boord. Het gebruik van rubber geeft je – vergeleken met menig kantoormuis – meer grip. De Deathadder heeft een optische sensor met een gevoeligheid van 6.400 dpi.

Logitech G Pro Wireless

Prijs: € 149,-
www.logitechg.com

De Pro Wireless oogt weliswaar vrij sober, maar de specificaties zijn indrukwekkend. Zo weegt deze draadloze gamemuis slechts tachtig gram en ondersteunt de lens een gevoeligheid van maximaal 16.000 dpi. Ondanks zijn vederlichte gewicht houdt de accu het ongeveer 48 uur vol. Wie de programmeerbare verlichting uitschakelt, geniet van een nóg langere accutijd. Handig is dat spelers zelf bepalen hoeveel zijknoppen ze op de Pro Wireless monteren. Het maximale aantal is vier.

Corsair Dark Core RGB

Prijs: € 99,99
www.corsair.com

Bluetooth, een radioverbinding of bedraad; voor deze Dark Core RGB maakt het allemaal niets uit. Naast de flexibele aansluitopties houdt deze muis ook rekening met verschillende gripstijlen. De zijgrip verwissel je namelijk eenvoudig. Dit product bevat verder negen programmeerbare knoppen en aanpasbare rgb-verlichting. De optische sensor ondersteunt een gevoeligheid van 16.000 dpi. Corsair claimt tot slot een speeltijd van zo’n 24 uur op een volgeladen accu.

Sennheiser GSP 550

Prijs: € 249,-
www.sennheiser.com

Bij een gerenommeerd audiomerk als Sennheiser weet je één ding zeker. Met de geluidskwaliteit zit het wel goed! De audiodrivers spelen van deze over-ear-headset een 7.1-audiospoor af, zodat je tegenstanders van verschillende kanten hoort aankomen. Met één druk op de afstandsbedieningsknop activeer je de virtuele surround-modus. Via de ruisonderdrukkende microfoon klets je zelfs in een roermoerige omgeving moeiteloos met online medespelers. Ook aan een hoog draagcomfort is gedacht. Zo zijn de oorkussens en hoofdband voorzien van zacht kunstleer. Aansluiten gebeurt via een usb-kabel.

Cooler Master MH752

Prijs: € 77,99
www.coolermaster.com

Cooler Master ontwikkelt betaalbare headsets en de MH752 is daar een recent voorbeeld van. De oorschelpen bevatten neodymium-drivers van vier centimeter die een 7.1- audiospoor kunnen afspelen. In de kabel bevindt zich een afstandsbediening om onder meer de virtuele surround-modus en microfoon te (de)activeren. Dit over-ear-model heeft draaibare oorschelpen en kussens van kunstleer met traagschuim. Fijn is dat je deze headset zowel via een usb- als 3,5mm-poort kunt aansluiten. Inclusief aansluitkabel weegt de MH752 340 gram.

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Prijs: € 349,99
www.steelseries.com

SteelSeries levert met de Arctis Pro Wireless een draadloze ontvanger mee, die je aansluit op een Windows-machine of PlayStation 4. Voor de draadloze overdracht gebruikt deze headset een 2,4GHz-radioverbinding en/of bluetooth. Prettig is dat je tijdens het spelen een tweede batterij kunt opladen. Die verwissel je eenvoudig, zodat je nooit last hebt van een lege accu. De fabrikant belooft een speeltijd van zo’n tien uur op een volle accu. Voor de geluidskwaliteit zijn twee neodymium-drivers met een diameter van vier centimeter verantwoordelijk. De Arctis Pro Wireless is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

0 Reactie(s) op: 21 onmisbare accessoires voor gamers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.