21 onmisbare accessoires voor gamers

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 maart 2019 13:19

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Muizen en headsets
  3. Pagina 3: Maak je gameroom af

Logitech F310

Prijs: € 34,99
www.logitechg.com

De F310 is al jarenlang verkrijgbaar, maar nog altijd heeft iedere bekende elektronicawinkel deze betaalbare controller in zijn assortiment. Het betreft een bedraad exemplaar met soortgelijke knoppen als de Xbox 360-controller. Als een game deze gamepad niet accepteert, kun je toetsenbord- en muisopdrachten programmeren. De usb-kabel heeft een lengte van 1,8 meter en het gewicht van de controller bedraagt 250 gram. De F310 is onder meer geoptimaliseerd voor het bekende gameplatform Steam.

Razer Raiju Ultimate

Prijs: € 199,99
www.razer.com

Razer ontwikkelde de Raiju Ultimate oorspronkelijk voor de PlayStation 4, maar deze draadloze bluetoothcontroller werkt ook prima voor geschikte games op de pc. Via een mobiele app pas je de gevoeligheid van de knoppen aan en kun je ook specifieke functies toewijzen. Handig is dat je de duimsticks desgewenst verwisselt, zodat je tijdens het spelen de ideale maat gebruikt. Houd wel rekening met het relatief hoge gewicht van 370 gram.

Microsoft Xbox One draadloze controller (V2)

Prijs: € 59,99
www.xbox.com

Laat je niet misleiden door de productnaam van deze controller. Naast Microsofts spelcomputer werkt deze gamepad namelijk net zo goed samen met Windows 10-systemen. Zo koppelen gamers via bluetooth eenvoudig een geschikte pc, laptop, tablet of smartphone. Zoals we van Xbox-controllers gewend zijn, heeft dit besturingsapparaat forse handgrepen. Via de 3,5mm-geluidsingang aan de onderzijde koppel je eventueel een headset.

Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge Edition

Prijs: € 649,99
www.thrustmaster.com

Racefanaten gebruiken natuurlijk veel liever een stuur met gaspedalen als gamecontroller voor hun pc. Dit is niet zomaar een stuur voor racespelletjes. Het betreft namelijk een replica van de Ferrari 488 Challenge. Thrustmaster integreerde onder meer vijftien leds voor de toerenteller, twee schakelflippers en allerlei andere knopjes die overeenkomen met een echt racestuur. Kortom, een mooi startpunt voor de creatie van een luxe racesimulator. Aansluiten gebeurt via usb.

DXRacer Racing R0-NR

Prijs: € 309,-
www.dxracer-europe.com

Als fervent gamer moet je wel comfortabel zitten. Fabrikant DXRacer is gespecialiseerd in het ontwikkelen van stoelen voor lange gamesessies. Logischerwijs zijn er allerlei zaken naar behoefte instelbaar, waardoor dit product geschikt is voor iedere (jong)volwassene. Opvallend zijn de hoge rugleuning en de krachtige gaslift. Dankzij de hoofdsteun en het lendekussen zit je goed rechtop, waardoor je de kans op lichamelijke klachten verkleint.

Logitech G PowerPlay

Prijs: € 129,-
www.logitechg.com

Deze Logitech G PowerPlay is niet zomaar een muismat. Dit exemplaar laadt je muis tijdens het spelen namelijk op, zodat je nooit te maken hebt met een lege accu. Gamers kiezen voor de gewenste wrijving tussen een stoffen of harde toplaag. Via usb ontvangt deze muismat voeding, waarna het via een elektromagnetisch veld energie aan de muisaccu overdraagt. Bedenk wel dat er tot dusver slechts twee muizen compatibel zijn, namelijk de Logitech G703 en G903.

Teufel Concept E 450 Digital Superior Edition

Prijs: € 829,99
www.teufelaudio.nl

Surround-speakers zijn tijdens videospelletjes wel zo prettig: dan hoor je tegenstanders uit de juiste richting aankomen. Teufel begrijpt dat maar al te goed, want het Duitse merk produceerde een fraaie surround-set voor gamers. De hoofdunit bevat zowel digitale als analoge inputs, zodat je hem voor praktisch iedere moderne spelcomputer gebruikt. Dankzij de 5.1usb-geluidskaart sluit je de Concept E 450 ook eenvoudig op een pc aan. Voor de bediening levert Teufel een ‘ijshockey-puck’ mee.

AVerMedia Live Gamer Portable 2

Prijs: € 179,-
www.avermedia.com

Wie gamebeelden wilt vastleggen, heeft aan dit opnameapparaatje een goede partner. Hiermee lever je niet in op de rekenprestaties van de pc, terwijl je evengoed opneemt in een maximale resolutie van 1080p. Daarnaast werkt het ook met de meeste spelcomputers samen. De AVerMedia Live Gamer Portable bewaart de beelden op een niet meegeleverde micro-sd-kaart. Zelfs live streamen met ingesproken commentaar is mogelijk!

0 Reactie(s) op: 21 onmisbare accessoires voor gamers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.