24,4 miljard dollar verzameld voor overname Dell

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 februari 2013 09:24

Apps & Software

Michael Dell, oprichter van pc-fabrikant Dell, heeft samen met verschillende investeerders een bod van 24,4 miljard dollar uitgebracht op zijn eigen bedrijf. Dat blijkt uit een persverklaring die dinsdag is vrijgegeven.

Er gingen al enkele weken geruchten rond over een mogelijke overname van Dell. Michael Dell bevestigt nu dat hij samen met een consortium van bedrijven zijn in 1984 opgerichte bedrijf van de beurs wil halen.

Uit de verklaring wordt duidelijk dat aandeelhouders per aandeel 13,65 dollar wordt geboden. Hierdoor wordt de onderneming gewaardeerd op 24,4 miljard dollar. Investeringsmaatschappij Silver Lake Partners heeft een totaal van 15 miljard dollar verzameld, Microsoft doet mee voor een bedrag van 2 miljard dollar. Daarnaast zijn ook vier banken bij het bod betrokken.

Nieuw hoofdstuk

Dell gaat al enige tijd gebukt onder dalende verkopen op de pc-markt. Door het bedrijf weer in private handen te nemen, verwacht de CEO dat Dell als bedrijf op de lange termijn weer succesvol kan zijn. “Dit betekent een spannend nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf”, aldus Dell in de verklaring.

Andere partijen hebben formeel gezien nog 45 dagen de mogelijkheid om met een hoger bod te komen. Verwacht wordt echter dat dit niet het geval zal zijn. Als de aandeelhouders vervolgens akkoord gaan met het voorstel, zal Dell direct van de beurs gehaald worden.

0 Reactie(s) op: 24,4 miljard dollar verzameld voor overname Dell

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.