25 GB gratis opslag behouden in SkyDrive

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 25 april 2012 11:37

Apps & Software

Microsoft gaat de opslaglimiet van SkyDrive verlagen van 25 GB naar 7 GB. Nog altijd meer dan de 2 GB van het concurrerende Dropbox, maar wilt u de oorspronkelijke ruimte behouden, dan is dit via een kleine omweg mogelijk. Voor 'loyale gebruikers' althans.

Microsofts cloud-opslagdienst SkyDrive bood aanvankelijk 25 GB gratis opslagruimte voor alle gebruikers. Echter, in een pakket van vernieuwingen voor de dienst gooit Microsoft deze limiet omlaag naar 7 GB. "Dit is voldoende voor 99 procent van de gebruikers", draagt de softwaregigant aan als argument.

Behoort u gevoelsmatig tot de één procent die per se 25 GB tot zijn beschikking moet hebben, dan is er een relatief eenvoudige manier deze te behouden. Microsoft biedt 'loyale gebruikers' van SkyDrive momenteel namelijk de optie om hun 7 GB gratis te upgraden naar 25 GB.

Uit een test van Computer!Totaal bleek echter dat het ook voor een bestaand Hotmail-account, met een praktisch ongebruikte SkyDrive, mogelijk is de gratis upgrade uit te voeren. Ga hiervoor simpelweg naar de SkyDrive-homepage, log in met uw Windows Live ID en ga vervolgens naar Opslag beheren.

Nadat u de upgrade heeft aangevraagd zal uw online opslagruimte weer 25 GB bedragen.

Op deze pagina krijgt u een overzicht van de gebruikte en beschikbare ruimte op uw SkyDrive. Daarnaast is er de optie om een van de uitbreidbare opslagplannen aan te schaffen. Klik op de bovenste optie om te upgraden van 7 GB naar 25 GB en u zal zien dat deze u geheel gratis wordt toegeschoven.

Het is niet bekend hoe lang Microsoft deze gratis upgrade voor bestaande gebruikers blijft aanbieden. Wel benadrukt de Windows-maker dat het om een gelimiteerde periode gaat. Bij gebruikers die op 1 april al meer dan 4 GB in gebruik hadden is de opslagruimte overigens automatisch uitgebreid naar 25 GB.

1 Reactie(s) op: 25 GB gratis opslag behouden in SkyDrive

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 februari 2014 09:35 Anoniem
    Is skydrive altijd gratis?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.