Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

30 tips voor Windows Live Essentials 2011

Door: | 01 november 2010 15:43

None
Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Windows Live Essentials is de gratis bundel van Microsoft met programma's als Messenger, Photo Gallery, Movie Maker en Mail (en daarnaast nog aantal kleinere tools).

1. Aan de slag

U vindt het installatiebestand van Windows Live Essentials 2011 via de Windows Live Essentials-pagina. Kies de gewenste taal en klik op de knop Nu downloaden. Helaas, maar waar: de nieuwe Windows Live-programma's zijn niet beschikbaar voor Windows XP. Alleen als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kunt u met deze versie Windows Live-software aan de slag. Verder moet uw computer zijn uitgerust met een processor met een snelheid van minimaal 1,6 GHz, minimaal 1 GB RAM en een videokaart met ondersteuning voor DirectX 9 of hoger. Als u Windows Vista gebruikt, moet Service Pack 2 zijn geïnstalleerd. Standaard wordt de volledige Windows Live Essentials-suite op uw pc gezet, maar u kunt er ook voor kiezen om losse onderdelen te installeren. Geef tijdens de installatie aan welke componenten u wilt gebruiken. Als het proces is afgerond, vindt u de programma's via Start, Alle programma's, Windows Live.

Met de installer bepaalt u zelf welke onderdelen van de bundel u wilt installeren.

2. Onderdelen

Windows Live Essentials bestaat uit verschillende componenten. In het volgende overzicht ziet u welke onderdelen in het pakket zijn opgenomen.

[list]Photo Gallery: Met dit programma kunt u uw foto's bewerken, sorteren, van een tag voorzien en delen binnen uw vriendennetwerk.

Mail: Met Mail kunt u e-mailberichten van verschillende accounts lezen en beantwoorden.

Movie Maker: Movie Maker is een eenvoudig programma waarmee u video's kunt maken en ze online kunt delen met vrienden.

Messenger: Met Messenger kunt u chatten met vrienden en zien wat er binnen uw vriendennetwerk gebeurt.

Writer: Hebt u een weblog? Met Writer kunt u het onderhouden en foto's en video's toevoegen.

Family Safety: Als u kinderen hebt die gebruik maken van de computer, dan kunt u met Family Safety hun internetactiviteiten controleren.

Bing Bar: Deze plug-in voor Internet Explorer en Firefox biedt toegang tot de belangrijkste onderdelen van Windows Live, zonder dat u hiervoor de dienst of het programma hoeft te openen.

Messenger Companion: Als u met Internet Explorer een website bezoekt waar een van uw vrienden ook is geweest, kunt u via deze dienst erover discussiëren.

Mesh: Gebruikt u meerdere computers en wilt u altijd over dezelfde bestanden beschikken? Hier kunt u Mesh (voorheen genaamd Sync) voor gebruiken. Bovendien kunt u er bestanden met een Mac mee uitwisselen.

Outlook Connector Pack: Als u uw Hotmail-berichten en -contactpersonen wilt beheren vanuit Outlook, dan kunt u daar Office Outlook Connector voor gebruiken.[/list]

Windows Live Essentials bestaat uit verschillende onderdelen.

3. Meerdere mailaccounts

Met Windows Live Mail (Start, Alle programma's, Windows Live, Windows Live Mail) kunt u meerdere e-mailaccounts beheren. In het programma klikt u op de tab Accounts. Klik hierna op de knop E-mail en geef het e-mailadres en het wachtwoord op. Plaats daarnaast een vinkje bij Dit wachtwoord onthouden. Typ de schermnaam die u wilt gebruiken bij het versturen van een e-mail. Windows Live Mail probeert automatisch de serverinstellingen te achterhalen. Als dit niet lukt, plaatst u een vinkje bij Serverinstellingen handmatig configureren en klikt u op Volgende. Als u meerdere e-mailaccounts gebruikt, kunt u één account als primair account instellen. Plaats daartoe een vinkje bij de optie Dit e-mailaccount de standaardaccount maken.

4. Conversatieweergave

Net als grote broer Outlook 2010, kent Windows Live Mail een conversatieweergave. E-mailberichten die bij elkaar horen worden daarin gegroepeerd weergegeven, waardoor ze geen losse plaatsen in het Postvak IN meer innemen. Niet iedereen is gecharmeerd van de conversatieweergave en u kunt hem in- en uitschakelen. Klik op de tab Beeld en vervolgens op de knop Discussies. Als u hier voor Uit kiest, worden de berichten weer op de traditionele manier getoond.

U kunt de conversatieweergave in Windows Live Mail uitschakelen.

5. Messenger Dashboard

Messenger is een van de meest populaire Windows Live-programma's (Start, Alle programma's, Windows Live, Windows Live Messenger). Messenger beschikt voortaan over een sociaal dashboard waarop u alle activiteiten binnen uw vriendennetwerk vindt. Bovenin ziet u een hoofdbalk. Klik op Highlights om alle nieuwe online zaken van uw favoriete vrienden te zien, zoals foto's, video's en status-updates. Verderop leest u hoe u favoriete vrienden aanwijst. De koppeling ernaast - Recent - geeft informatie over alle activiteiten binnen uw vriendennetwerk. Daarnaast vindt u de optie Ik. Klik hierop om uw eigen updates te bekijken. Wilt u de weergave beperken tot alleen fotomateriaal van uw vrienden, dan klikt u op Foto's. Tot slot is er de optie Meer, waarmee u binnen de weergave kunt filteren. Klik hierop en kies Statusberichten (voor een overzicht van statusupdates), Links (voor koppelingen) en Video's (voor videofragmenten).

0 Reacties op: 30 tips voor Windows Live Essentials 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.