30 tips voor Windows Live Essentials 2011

Door: dennis-gandasoebrata | 01 november 2010 15:43

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Windows Live Essentials is de gratis bundel van Microsoft met programma's als Messenger, Photo Gallery, Movie Maker en Mail (en daarnaast nog aantal kleinere tools).

1. Aan de slag

U vindt het installatiebestand van Windows Live Essentials 2011 via de Windows Live Essentials-pagina. Kies de gewenste taal en klik op de knop Nu downloaden. Helaas, maar waar: de nieuwe Windows Live-programma's zijn niet beschikbaar voor Windows XP. Alleen als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kunt u met deze versie Windows Live-software aan de slag. Verder moet uw computer zijn uitgerust met een processor met een snelheid van minimaal 1,6 GHz, minimaal 1 GB RAM en een videokaart met ondersteuning voor DirectX 9 of hoger. Als u Windows Vista gebruikt, moet Service Pack 2 zijn geïnstalleerd. Standaard wordt de volledige Windows Live Essentials-suite op uw pc gezet, maar u kunt er ook voor kiezen om losse onderdelen te installeren. Geef tijdens de installatie aan welke componenten u wilt gebruiken. Als het proces is afgerond, vindt u de programma's via Start, Alle programma's, Windows Live.

Met de installer bepaalt u zelf welke onderdelen van de bundel u wilt installeren.

2. Onderdelen

Windows Live Essentials bestaat uit verschillende componenten. In het volgende overzicht ziet u welke onderdelen in het pakket zijn opgenomen.

[list]Photo Gallery: Met dit programma kunt u uw foto's bewerken, sorteren, van een tag voorzien en delen binnen uw vriendennetwerk.

Mail: Met Mail kunt u e-mailberichten van verschillende accounts lezen en beantwoorden.

Movie Maker: Movie Maker is een eenvoudig programma waarmee u video's kunt maken en ze online kunt delen met vrienden.

Messenger: Met Messenger kunt u chatten met vrienden en zien wat er binnen uw vriendennetwerk gebeurt.

Writer: Hebt u een weblog? Met Writer kunt u het onderhouden en foto's en video's toevoegen.

Family Safety: Als u kinderen hebt die gebruik maken van de computer, dan kunt u met Family Safety hun internetactiviteiten controleren.

Bing Bar: Deze plug-in voor Internet Explorer en Firefox biedt toegang tot de belangrijkste onderdelen van Windows Live, zonder dat u hiervoor de dienst of het programma hoeft te openen.

Messenger Companion: Als u met Internet Explorer een website bezoekt waar een van uw vrienden ook is geweest, kunt u via deze dienst erover discussiëren.

Mesh: Gebruikt u meerdere computers en wilt u altijd over dezelfde bestanden beschikken? Hier kunt u Mesh (voorheen genaamd Sync) voor gebruiken. Bovendien kunt u er bestanden met een Mac mee uitwisselen.

Outlook Connector Pack: Als u uw Hotmail-berichten en -contactpersonen wilt beheren vanuit Outlook, dan kunt u daar Office Outlook Connector voor gebruiken.[/list]

Windows Live Essentials bestaat uit verschillende onderdelen.

3. Meerdere mailaccounts

Met Windows Live Mail (Start, Alle programma's, Windows Live, Windows Live Mail) kunt u meerdere e-mailaccounts beheren. In het programma klikt u op de tab Accounts. Klik hierna op de knop E-mail en geef het e-mailadres en het wachtwoord op. Plaats daarnaast een vinkje bij Dit wachtwoord onthouden. Typ de schermnaam die u wilt gebruiken bij het versturen van een e-mail. Windows Live Mail probeert automatisch de serverinstellingen te achterhalen. Als dit niet lukt, plaatst u een vinkje bij Serverinstellingen handmatig configureren en klikt u op Volgende. Als u meerdere e-mailaccounts gebruikt, kunt u één account als primair account instellen. Plaats daartoe een vinkje bij de optie Dit e-mailaccount de standaardaccount maken.

4. Conversatieweergave

Net als grote broer Outlook 2010, kent Windows Live Mail een conversatieweergave. E-mailberichten die bij elkaar horen worden daarin gegroepeerd weergegeven, waardoor ze geen losse plaatsen in het Postvak IN meer innemen. Niet iedereen is gecharmeerd van de conversatieweergave en u kunt hem in- en uitschakelen. Klik op de tab Beeld en vervolgens op de knop Discussies. Als u hier voor Uit kiest, worden de berichten weer op de traditionele manier getoond.

U kunt de conversatieweergave in Windows Live Mail uitschakelen.

5. Messenger Dashboard

Messenger is een van de meest populaire Windows Live-programma's (Start, Alle programma's, Windows Live, Windows Live Messenger). Messenger beschikt voortaan over een sociaal dashboard waarop u alle activiteiten binnen uw vriendennetwerk vindt. Bovenin ziet u een hoofdbalk. Klik op Highlights om alle nieuwe online zaken van uw favoriete vrienden te zien, zoals foto's, video's en status-updates. Verderop leest u hoe u favoriete vrienden aanwijst. De koppeling ernaast - Recent - geeft informatie over alle activiteiten binnen uw vriendennetwerk. Daarnaast vindt u de optie Ik. Klik hierop om uw eigen updates te bekijken. Wilt u de weergave beperken tot alleen fotomateriaal van uw vrienden, dan klikt u op Foto's. Tot slot is er de optie Meer, waarmee u binnen de weergave kunt filteren. Klik hierop en kies Statusberichten (voor een overzicht van statusupdates), Links (voor koppelingen) en Video's (voor videofragmenten).

0 Reactie(s) op: 30 tips voor Windows Live Essentials 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.