3D-omgevingen maken met Photosynth

Door: evi-maquoi | 04 oktober 2011 16:19

How To

Dankzij Microsoft Photosynth kunt u uw foto's omtoveren tot 3D-omgevingen. Geloof ons, het is veel meer dan een panoramaplaatje of 360°-beeld. Photosynth maakt het mogelijk om aan de hand van een reeks foto's één grote foto-omgeving te construeren waarin u gedetailleerd kunt in- en uitzoomen. Ideaal voor landschappen, interieurs of toeristische trekpleisters.

01 Veel foto's

Om een mooie Photosynth in elkaar te knutselen hebt u heel wat beeldmateriaal nodig. Niet zomaar twee of drie foto's, maar enkele tientallen. U hoeft niet op één plaats te blijven staan om een omgeving te fotograferen. Gebruik verschillende perspectieven en maak zowel overzichtsfoto's als detailbeelden. Zoom in en uit en trek u niets aan van lichtinvallen, contrasten of schaduwen. Wij maakten in één kamer een dertigtal beelden. Hoe meer foto's u kunt gebruiken, hoe gedetailleerder het resultaat wordt. Klaar met fotograferen? Kopieer de beelden dan naar de harde schijf van uw computer: koppel uw camera aan uw computer of prik het geheugenkaartje in de kaartlezer van uw pc. Ga vervolgens naar Start / Computer en open het apparaat met verwisselbare opslagmedia. Klik door naar de juiste map en selecteer de beelden die u wenst te gebruiken voor uw fotocollage met ingedrukte Ctrl-knop. Sleep ze vervolgens naar een locatie naar keuze op uw harde schijf. Maak eventueel een nieuwe map aan met de naam Photosynth.

Aan slechts enkele foto's hebt u niets. Maak er een heleboel en kopieer ze naar uw harde schijf.

02 Inloggen en installeren

Open nu uw browser en surf naar www.photosynth.net. Om gebruik te maken van Microsoft Photosynth hebt u een Windows Live-account nodig. Klik op Sign in om in te loggen (of Create account indien u nog geen Windows Live-account hebt). Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de Sign in-knop. Nu kunt u een Photosynth-account aanmaken. Geef een gebruikersnaam op en voeg eventueel nog een beschrijving toe voor uw Photosynth-profielpagina. Klik op Create Account en vervolgens op Upload in de rechterbovenhoek. Klik op Install Photosynth om het installatiebestand te downloaden naar uw harde schijf. Open het bestand en volg de installatiewizard. Accepteer de gebruikerslicentie en klik op Finish wanneer de installatie voltooid is. Via Start / Alle programma's / Photosynth kunt u het programma starten. Geef uw Windows Live-gebruikersnaam en -wachtwoord nogmaals in en vink Remember me on this computer en Remember my password aan. Klik op Sign in. U krijgt nu een nieuw project te zien.

Installeer Photosynth gratis op uw computer.

03 Synth maken

Klik op Add Photos om foto's toe te voegen. Navigeer naar de map met foto's die u in stap 1 hebt aangemaakt en gebruik de toetsencombinatie Ctrl+A om alle foto's in de map te selecteren. Klik op Openen om de foto's toe te voegen aan uw project. Geef uw project vervolgens nog een naam en voer eventueel enkele trefwoorden in bij Tags. Onder Description kunt u nog een beschrijving tikken. Vervolgens moet u de privacyinstellingen selecteren. Kies Public als u wilt dat iedereen het resultaat kan zien of Unlisted wanneer u uw vrienden op de hoogte wilt brengen van het resultaat met een unieke url. Indien u niet wilt dat iemand anders iets met uw foto's doet, kiest u bij Photo Rights best voor (c) All Rights Reserved. Klaar? Klik dan op Synth om Photosynth te laten starten met rekenen. Het resultaat wordt in de browser getoond. Eventueel kunt u nog een 'geotag' toevoegen. Klik op Save om uw Synth te bewaren. U kunt uw 3D-omgeving nu delen met vrienden via e-mail of Facebook.

Afhankelijk van de resolutie en het aantal foto's kan het samenstellen van het beeld enkele minuten in beslag nemen.

0 Reactie(s) op: 3D-omgevingen maken met Photosynth

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.