3D printers: De 3 meest spraakmakende 3D-printopdrachten

Door: Elmar Rekers | 10 juli 2013 14:38

Nieuws

De 3D-printer heeft de toekomst, daar is iedereen het inmiddels wel over eens. Toch zweeft er nog behoorlijk wat controverse rond deze alleskunner. Want nu we thuis vrijwel alles kunnen printen, rijst natuurlijk de vraag welke rare, zinloze of gevaarlijke producten mensen in huis halen? Wij zetten de drie meest opmerkelijke 3D printopdrachten voor je op een rij.

1. 3D pistool

Het kan je niet ontgaan zijn; er is een volledig functionerend pistool ontworpen dat kan worden geprint met een 3D-printer. Van het NOS Journaal tot CNN, het was overal groot nieuws. “Levensgevaarlijk”, was de mening van veel mensen op dit bericht. Immers, het wordt in theorie voor iedereen mogelijk om de betreffende printopdracht te downloaden en het pistool (lees: de benodigde onderdelen) te printen. Anderen zeggen juist dat het zo’n vaart niet zal lopen. Het is namelijk ook gewoon mogelijk om met huishoudelijke artikelen werkende wapens en bommen te maken, en ook daar zien we in de praktijk weinig van terug.

Wat denk jij? Moeten de mogelijkheden van de 3D-printer aan banden gelegd worden?

[youtube]7xjlqMw8FYE[/youtube]

2. 3D dildo

“De 3D-printer vergroot het plezier van erotiek”, aldus de Nederlandse ontwikkelaar van de eerste geprinte 3D-dildo. Volgens deze Mel Hardy is het een groot voordeel dat mensen nu thuis hun eigen seksspeeltjes volledig “op maat” kunnen maken. Daarnaast zullen ook veel mensen het prettig vinden dat ze voor dergelijke producten niet meer bij een winkel of webshop hoeven aan te kloppen.

[youtube]J4hADQ1qr-g[/youtube]

3. Stamcellen

Oke, we hoeven er niet vanuit te gaan dat we binnenkort in ons eigen huis stamcellen kunnen printen, maar wetenschappers hebben al wel een speciale 3D-printer ontwikkeld die in staat is deze cellen te printen. Een van de eigenschappen van stamcellen is dat deze zich kunnen ontwikkelen tot ieder type weefsel, en volgens sommigen is dit dan ook een ware revolutie voor de medische wereld. Verwacht wordt dat het binnen enkele jaren mogelijk zal worden om volledige organen te printen.

[youtube]_WXfisZqyp4[/youtube]

0 Reactie(s) op: 3D printers: De 3 meest spraakmakende 3D-printopdrachten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.