3DCrafter 8.2.5

Door: Dirk Schoofs | 11 maart 2011 09:40

Apps & Software

3D-modellen samenstellen is een fascinerende maar behoorlijk complexe klus. Dankzij deze freeware kunt u deze grafische discipline met een beetje studie in de vingers krijgen. Hierdoor zou u later de overstap kunnen maken naar de Plus- of Pro-versie die uw driedimensionale creaties echt bruikbaar maken in de simulatiewereld zoals die van MS Train Simulator of MS Flight Simulator.

Omwille van een dispuut over de merknaam Canvas gaat het product dat we vroeger kenden als 3D Canvas voortaan door het leven onder de naam 3DCrafter. Wie nog geen ervaring heeft met real-time 3D-modellering begint het beste met het stapelen van eenvoudige blokkendoosconstructies door een aantal standaardvormen te verslepen.

Op het web staat een massa 3DCrafter-constructies waar u gebruik van mag maken.

Ook animaties

Terwijl u de basisvormen (‘the primitives’), op het werkvlak sleept, ontvangt u voortdurend tips. Toch zult u snel naar het betere modelleerwerk verlangen om complexe vormen te creëren. Helaas, zonder gids hoeft u zich geen illusies te maken: u zult er weinig of niets van bakken. Gelukkig bestaan er veel tutorials op het web die u via het helpmenu in 3DCrafter bereikt. Op die manier kunt u ook de modellen van anderen proberen, of de texturen binnenhalen waarmee u uw eigen creaties vormgeeft. Het is zelfs mogelijk om een geanimeerde scène samen te stellen die u frame per frame aanpast. Wie zich vastbijt, kan zelfs animaties maken en die opslaan als avi-bestand.

U ontvangt voortdurend tips terwijl u met het programma werkt.

Volledig functioneel

De freeware is volledig functioneel. Een groot verschil tussen de freeware en de betaalde versies zit hem in de exportmogelijkheden. In de freewareversie kunt u het resultaat alleen exporteren als POV-Ray-bestand, terwijl u 3DCrafter Plus en 3DCrafter Pro kunt exporteren naar andere 3D-pakketten. Bovendien beschikt u pas echt over de juiste tools om fijne animaties samen te stellen wanneer u zeventig dollar voor de Pro-editie hebt betaald.

3DCrafter 8.2.5

Freeware

Taal Engels

Download 20,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Amabilis Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

U kunt volwaardig 3D-modellen maken

Minpunten

Niet echt eenvoudig

Beperkte exportmogelijkheden

0 Reactie(s) op: 3DCrafter 8.2.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.