Haal meer uit je Chromecast met deze 5 gratis apps

© PXimport

Haal meer uit je Chromecast met deze 5 gratis apps

Geplaatst: 11 juli 2014 - 05:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:00

Joris Peterse

Sinds begin dit jaar is Googles Chromecast verkrijgbaar in Nederland. Hiermee heb je een goedkope mediaspeler ter grootte van een usb-stick, die vanuit Chrome en andere apps in HD-kwaliteit naar de tv streamt. Er zijn al redelijk wat toepassingen die je op het grote scherm van je tv tovert.

Google Cast

Met deze Chrome-browserextensie kun je inhoud van de browser op de pc direct op het beeld van je tv-scherm tonen. Dit doe je eenvoudig door op het knopje rechtsboven in de browser te klikken.

 

© PXimport

Netflix

Zodra je een film of serie afspeelt in de app van Netflix en er is een Chromecast aanwezig in hetzelfde wifi-netwerk, kun je met een simpele druk op de knop de video op je tv tonen.

 

© PXimport

YouTube

Net als in Netflix kun je met de Youtube-app op je tablet of smartphone de video's met een druk op de knop naar het grote scherm verplaatsen. Je mobiele apparaat wordt in feite een YouTube-afstandsbediening.

 

© PXimport

TicTacToe for ChromeCast

Hoewel drie op een rij een suf spelletje is, is het concept wel origineel. Met de iOS- en Android-app speel je zowel op je mobiele apparaat als op je tv.

 

© PXimport

Dayframe

Even met de familie de vakantiefoto's terugkijken? Met deze Android-app laat je de foto's vanaf je smartphone of tablet direct op de tv zien. Let wel op dat veel Chromecast-functies als in-app-aankoop toegevoegd moeten worden.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten