5 goedkope gadgets die je voor minder dan 50 euro kunt kopen

Door: Laura Kempenaar | 19 december 2019 10:04

Nieuws

De kerstdagen staan voor de deur en traditioneel gezien worden er dan iets luxere cadeaus gegeven dan met Sinterklaas. Maar ook als je binnenkort jarig bent, dan kunnen enkele tips met welke goedkope gadgets je eventueel zou kunnen vragen helemaal geen kwaad.

USB-stopcontactdoos

Het klinkt als een cadeau dat veel te praktisch is om leuk te zijn, maar uiteindelijk heb je er heel veel plezier van. Het is soms een wirwar van USB-draden, opladers en andere technologische hulpmiddelen in huis. Om bovendien geen ruzie te krijgen over wie zijn apparatuur waar oplaadt, is het helemaal niet slecht om te investeren in een stopcontactdoos die van USB-ports is voorzien. Hierdoor kunnen er vaak meer apparaten tegelijk worden opgeladen via een stopcontact dat op een goede plek zit. Mocht je veel reizen, dan is een universele reisstekker met USB-porten een goede gadget om bij je te hebben.

usbstopcontact

Draagbare speaker

Misschien is een Sonos Move als draagbare, draadloze speaker nog iets te prijzig, maar er zijn een heleboel merken die kleinere, draagbare geluidsprekers aanbieden die goed geluid produceren. Vaak kunnen ze ook tegen water, waardoor je ze ideaal kunt meenemen naar een dagje op het strand of een picknick in het gras. Je kunt er contact mee maken via Bluetooth op je smartphone en muziek afspelen naar smaak. Ideaal om de juiste sfeer te creëren, of dat nu op een romantische date is, of op een middag bier drinken met vrienden.

Draagbare speaker

Honor Band 5

Er zijn een heleboel wearables op de markt. Armbanden en horloges die meten wat je zoal doet. Dat kan je hartslag zijn, maar ook het aantal stappen dat je hebt gezet. Daarnaast kun je er ook gewoon de tijd op zien, het weer en eventueel van wie je een WhatsApp-berichtje hebt ontvangen. Waar deze gadgets de afgelopen jaren vaak al gauw 100 euro kostten of goedkoper waren maar dan niet waren voorzien van een (aanraak)scherm, is dat inmiddels verandert. Je zou voor een budget van 50 euro waarschijnlijk wel twee Honor Band 5’s kunnen kopen, een zeer complete wearable die ook wat kleiner is dan de rest, waardoor het meer een armband is in plaats van een groot horloge.

Honor Band 5

Chromecast

Zolang je nog geen televisie hebt waarmee je kunt Chromecasten, raden we het aan om een Chromecast aan te schaffen. Hiermee kun je vanalles van je smartphone op je televisie afspelen. Of het nu gaat om een YouTube-video, een streamingdienst of een video die je op telefoon hebt staan van je kind: je kunt het via Chromecast in een paar seconden groot op je televisiescherm laten afspelen. Handig om te weten: als je ook van de nieuwe gamestreamdienst Google Arcadia gebruikt wilt maken, dan heb je een Chromecast Ultra nodig en die is helaas nog te prijzig voor dit artikel.

Chromecast

Google Nest Mini

Google Home Mini was vorig jaar nogal een rage en Nest Mini is eigenlijk hetzelfde, maar dan met een iets beter volume en nog enkele tweaks, waarmee je hem bijvoorbeeld aan de muur kunt hangen. Zeker als je ook een Chromecast hebt, dan kun je via Google Nest Mini zorgen dat je Netflix op je televisie vanaf nu aandoet door slechts tegen Google’s Assistant te praten. Ook op feestjes is Google Nest Mini een leuke aanwezigheid, want er is altijd wel iemand die de spraakassistent wil uitdagen iets grappigs te zeggen. Plus, hoe meer slimme gadgets je in je huis hebt, hoe meer Google Nest Mini je van dienst kan zijn. Misschien start je met een Chromecast, maar stap je al gauw over op lampen die van kleur kunnen veranderen, of stel je Google’s apparaat via slimme stopcontactdozen zo in dat ze zelfs de kerstboomlampjes aan- en uitzet.

Google Nest Mini

0 Reactie(s) op: 5 goedkope gadgets die je voor minder dan 50 euro kunt kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.