5 nieuwe functies voor de Google Assistant

Door: Wesley Akkerman | 28 februari 2020 16:38

Google Assistant
How To

Onlangs maakte Google bekend dat de Google Assistant mag rekenen op vijf gloednieuwe functies. In dit artikel benoemen we de nieuwe mogelijkheden en vertellen we wat je er straks mee kunt doen. De functies komen in 2020, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.

Transparantie over privacy

Google is een zoekmachinegigant en een databedrijf. Waarschijnlijk weet het meer over jou dan jijzelf. Daarom zou het fijn zijn als we iets meer te zeggen krijgen over de data die Google opslaat. Nu kun je dat al op verschillende manieren regelen, maar straks komt daar nog eentje bij.

In de toekomst kun je namelijk vragen of de Assistant je stemcommando’s opslaat, waarna je een korte uitleg krijgt over wat er precies mee gebeurt. Je moet nog wel je eigen accountinstellingen induiken om het één en ander te regelen, maar deze transparantie en toegankelijkheid maakt meteen het één en ander helder en duidelijk.

Plannen van acties

Wanneer je nu een stemcommando aan de stemassistant geeft, dan zal die hem meteen uitvoeren. Maar straks kan de Google Assistant ook rekening houden met dingen die je graag later wil doen. Weet je bijvoorbeeld dat je morgenmiddag rond drie uur de deur uit moet, dan kun je nu al vragen of de Assistant de verwarming rond half drie morgenmiddag wil uitschakelen. Zo hoef je daar een dag later niet meer aan te denken.

Memo’s achterlaten

Je kent ze wel: de gele post-its die familie en vrienden overal achterlaten omdat je nog wel eens wat dingen vergeet. Straks kun jij hetzelfde doen, maar dan digitaal. Je kunt dan aan de Google Assistant vragen of die een memo wil achterlaten voor een specifiek persoon, die het bericht dan kan bekijken op bijvoorbeeld een smart display.

Google Nest Hub

Sneller telefoongesprekken voeren

Verder zal de Google Assistent je in staat stellen sneller een telefoongesprek te laten voeren, door snelkoppelingen van contactpersonen aan te bieden. Straks kun je dan onder meer bellen met de Google Nest Mini en de Nest Hub. Heb je meerdere personen met dezelfde naam in je telefoonlijst, dan is het handig om de achternaam erbij te vermelden.

Google Nest Hub

0 Reactie(s) op: 5 nieuwe functies voor de Google Assistant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.