50.000 e-readers verkocht in Nederland

Door: rene-schoemaker | 02 juni 2010 17:16

Nieuws

E-readers gaan nog niet als zoete broodjes over de toonbank, maar er zit groei in. Ook het aantal verkochte e-books per klant groeit langzaam.

In de afgelopen acht maanden zijn er 50.000 e-readers verkocht. Het aantal e-books dat dit jaar is verkocht, beloopt 100.000. Dat zegt onderzoeksbureau GfK.

Gemiddeld werden er per reader vier e-books betaald gedownload tot en met 30 april. Een paar maanden geleden meldde GfK dat dat gemiddelde nog op drie e-books per e-reader lag.

De gemiddelde prijs van een e-book was 11 euro. Volgens GfK is de gemiddelde prijs van een papieren boek 13 euro. De gemiddelde prijs van een e-reader is 250 euro. Dit jaar zijn er steeds meer stenen winkels begonnen met de verkoop van e-readers.

E-books via andere apparaten

Met de introductie van de iPad en andere apparaten zal de omzetgroei aan e-books alleen maar toenemen, zegt GfK. Eind 2010 zullen er twee maal zoveel e-books zijn verkocht dan e-readers, verwacht het bureau. Naar schatting zullen 250.000 Nederlanders dan over een e-reader beschikken.

GfK signaleert verder een toename in het internetten via smartphones en laptop. Per maand zijn er 100.000 nieuwe aansluitingen op het mobiele internet. Dat doet de consumptie van digitale muziek, games, tv, films en boeken flink stijgen.

Bron: Channelworld.nl

0 Reactie(s) op: 50.000 e-readers verkocht in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.