58 procent Nederlandse consumenten gebruikt smartphone

Door: matthijs-van-den-broek | 04 oktober 2012 11:27

Apps & Software

Meer dan de helft (58%) van de Nederlandse consumenten gebruikt een smartphone. Dat blijkt uit van onderzoek van Telecompaper. Een jaar geleden was dit nog 42 procent.

Het populaire besturingssysteem Android is ongeveer even hard gegroeid als de smartphone penetratie, en dit is volgens Telecompaper deels gebaseerd op het succes van Samsung. Meer dan de helft van de Nederlandse smartphonegebruikers heeft nu Android als besturingssysteem.

Vodafone en T-Mobile hebben het hoogste marktaandeel onder de smartphonegebruikers, met KPN en Hi op enige afstand. KPN's jongerenlabel Hi heeft, nog voor T-Mobile en Vodafone, het hoogste aandeel van smartphonegebruikers op het totaal aantal gebruikers. De smartphone penetratie is het hoogst in de leeftijdscategorie tot 30 jaar en smartphone gebruikers zijn vaker hoogopgeleid dan gemiddeld.

Samsung is marktleider in zowel postpaid als prepaid. Apple en HTC zijn onder postpaid smartphone gebruikers groter dan in prepaid, bij Samsung en BlackBerry is dat andersom. Voor het rapport zijn 19.300 consumenten ondervraagd in het tweede kwartaal van 2012 en wordt ook de ontwikkeling van het laatste jaar getoond.

Het onderzoek is te koop (5900 euro) en hier te bestellen: 'Dutch Smartphone User 2012-Q2'.

0 Reactie(s) op: 58 procent Nederlandse consumenten gebruikt smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.