6 betaalbare kleurenlaserprinters getest

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 12 juni 2013 16:06

Overige elektronica

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Zoek je een printer maar heb je geen behoefte aan alle extra functionaliteit van een all-in-one? Dan is een normale kleurenlaserprinter een goede optie. In dit artikel bekijken we een aantal instapmodellen kleurenlaserprinters.

1 Brother HL-3140CW

Strikt genomen is de HL-3140CW geen kleurenlaserprinters, want we hebben hier te maken met een led-printer. Dat betekent dat er in plaats van een laser, een rij led-lampjes wordt gebruikt om het af te drukken beeld op de imaging drum te ‘tekenen’, alvorens de toner aangebracht wordt en daarna op het papier wordt aangebracht. Voor het overige functioneert een dergelijke printer identiek aan een laserprinter.

Het bedieningspaneel van de Brother HL-3140CW ziet er behoorlijk Spartaans uit, maar dat is vrij logisch bij een apparaat dat alleen kan printen. We hadden wel graag gezien dat het wat duidelijker is hoe je door het menu moet navigeren. Brother maakt serieus werk van Wi-Fi Direct, waarmee het mogelijk is om zonder tussenkomst van een router vanaf een mobiel apparaat af te drukken. Een bekabelde netwerkaansluiting heeft de printer overigens niet.

Een van de voordelen van led ten opzichte van laser zou moeten zijn dat er dankzij de aanwezigheid van een hele batterij aan leds een hogere resolutie haalbaar zou moeten zijn en dus ook betere kleurenafdrukken. Dat lijkt bij de HL-3140CW niet het geval te zijn. De kleuren zijn nogal flets, iets wat we vaker zien bij led-printers van Brother. Tekst wordt – zoals we gewend zijn bij dit type printers – gestoken scherp en diepzwart afgedrukt.

Brother HL-3140CW

Straatprijs € 195,-

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Capaciteit papiercassette

Snel

Minpunten

Matige kleurenafdrukken

Groot

Webinterface niet te benaderen

SCORE 7/10