6 procent Nederlanders heeft Netflix abonnement

Door: matthijs-van-den-broek | 25 november 2013 14:31

Nieuws

Ongeveer 6 procent van de Nederlanders heeft op dit moment een abonnement op Netflix. Ruim de helft kent de streamingdienst niet. Dat blijkt uit onderzoek van NUtech, in samenwerking met Maurice de Hond.

42 procent van de mensen geeft aan bekend te zijn met Netflix (bekijk zeker deze review), dat in september in Nederland werd gelanceerd. Van de ondervraagden heeft 57 procent nog nooit van de dienst gehoord. In totaal wordt het aanbod van Netflix door zo'n 6 procent van de Nederlanders gebruikt. Voor 7,99 euro krijgt een gebruiker onbeperkt toegang tot de films, series en documentaires op Netflix.

Settopbox populair

Maurice de Hond van Peil.nl ondervroeg in opdracht van NUtech ruim tweeduizend Nederlanders over video on demand-diensten. Een op de vijf Nederlanders gebruikt dit type diensten. Het merendeel van de mensen die on demand-diensten gebruikt bekijkt het aanbod via de settopbox van providers als KPN, Ziggo of UPC.

Over de prijs van Netflix zijn de meningen in het onderzoek van De Hond verdeeld. Van de mensen die bekend zijn met de dienst vindt ongeveer een derde de prijs van 7,99 euro per maand te veel. Nog eens ruim een derde vindt het bedrag precies goed en 14 procent noemt de prijs zelfs goedkoop.

Eerste maand gratis

Het percentage van 6 procent lijkt misschien wat aan de hoge kant. Dat komt waarschijnlijk (dit blijkt niet uit het bericht op NU.nl) door het hoge aantal gebruikers dat wel gebruik maakt van de dienst, maar er niet voor betaalt.

De eerste maand betaal je niets voor Netflix, daarna 7,99. Een abonnement op de dienst is maandelijks opzegbaar, maar de proefperiode wordt wel automatisch verlengd. Dat staat allemaal keurig in de gebruikersvoorwaarden, maar het zet dit onderzoek waarschijnlijk wel in perspectief.

4 Reactie(s) op: 6 procent Nederlanders heeft Netflix abonnement

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 november 2013 17:51 Oscar
  Zo'n betaalde onbeperkte Netflix streamingdienst kan best wel voordelig zijn wat prijs betreft, wanneer je er regelmatig dagelijks een paar uurtjes gebruik van maakt, maar als je maar net 2 of 3 uurtjes in de week gebruik er van maakt. Vanwege weinig tijd, of omdat je vaak van huis bent. Dan haal je het voordeel er niet uit. Dan ben je misschien beter af met het aanbod van de publieke en commerciële tv- zenders.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 november 2013 21:39 Anoniem
  Oscar, het aanbod bij de commerciëlen is bagger: doorspekt met reclame en continue banners met wat er op andere zenders te zien is. En juist daar zit de kracht van Netflix. Daar wordt je niet doodgegooid met infantiele reclames over wasmiddelen of 14% autootjes.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 november 2013 14:06 Anoniem
  Nu hopen dat er ook iets aan de content wordt gedaan, dat is nog niet echt veel.. 6% met een abonnement is wel veel!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 december 2013 12:41 Anoniem
  8 Euro is wel HEEL goedkoop, een avond naar de bios met je partner incl parkeren drankje en km ben je gouw 30/40 euro kwijt,en als je een horde kids hebt [bv. kinderfeestje] dan weet je wat het je gaat kosten.
  ieder zijn eigen idee maar ff de TV aan en NETFLIX en je hebt het voor mekaar.
  "" LEUKER KUNNEN ZE HET NIET MAKEN ""
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.